Dunaszerdahely alpolgármestereként és az MKP szakmai alelnökeként vallja, hogy a közösség érdekében végzett munka erőt ad. Egyetemi hallgatókat oktatott, majd minisztériumi főosztályvezető volt, ezt követően magángimnáziumot alapított. Célja, hogy a képzett és sikeres felvidéki magyar szülőföldjén boldogulhasson. A. Szabó Lászlóval, a Magyar Közösség Pártja választási listájának 15. helyén szereplő képviselőjelötljével beszélgettünk.

 

Miért vállalta a jelölést a parlamenti választásokon?

 

Akik régóta ismernek, tudják, hogy már több parlamenti választáson is indultam, de a nagypolitikába csak öt éve kóstoltam bele, amikor Dunaszerdahely alpolgármestere, majd az MKP oktatási és kulturális alelnöke lettem. Itt szembesültem igazából a közösségünket érintő kérdésekkel, problémákkal. És itt tapasztaltam meg azt is, mennyire jó érzés segíteni másokon, enyhíteni mások gondjait. Bár sok a tennivaló, a közösség érdekében végzett munka erőt ad. Az pedig rendkívül megtisztelő, hogy nagyon sokan kértek és biztattak, hogy vállaljam a jelölést.

 

  hirdetes_300x300   

Miért válassza a felvidéki magyar az MKP listáját?

 

A Magyar Közösség Pártja nevéhez hűen a felvidéki magyarság képviseletét tűzte zászlajára. Meggyőződésem, hogy a politikai palettán az MKP az egyetlen olyan párt, amelynek feltett szándéka, hogy a szlovák törvényhozásban megjelenítse és képviselje a magyar értékeket és érdekeket. Emellett olyan programmal és olyan képzett szakembergárdával rendelkezik, amely biztosíték lehet Dél-Szlovákia fellendítésére, mind gazdasági, mind szellemi téren.

 

aszabolaszlo - 2016 - körkép

 

Miért karikázza Önt a felvidéki magyar választó az MKP listáján?

 

Meggyőződésem, hogy a lista minden jelöltje méltó a támogatásra, mindannyian hiteles és megbízható emberek. Jómagam eddig főképp az oktatás és a közigazgatás terén igyekeztem eredményeket elérni. Ha csak a főbb állomásaimat említem: hét évig oktattam egyetemi hallgatókat, hat esztendőn keresztül vezettem az oktatási minisztérium nemzetiségi főosztályát, majd nyolc éve megalapítottam a mára egyre több sikerrel büszkélkedő magángimnáziumunkat.

 

Jelenleg ugyan főállású városvezető vagyok, de mindenhol azért dolgozom, hogy a felvidéki magyarság képzettebb és sikeresebb legyen, és szülőföldjén boldogulhasson. Ez pedig nem munka, hanem szolgálat, amely nemes időtöltés, és amelyben szakmailag és emberileg is igyekszem megfelelni az elvárásoknak.

 

Ki a kedvenc politikusa?

 

Nem igazán vannak kedvenceim, és ez az élet szinte minden területére érvényes. A politikában ez kiváltképp fennáll. Egyetlen államférfi (vagy -nő) sem tökéletes, mindenkinek vannak hibái, mulasztásai, tévedései. A lényeg, hogy a helyes döntésekre törekedjünk, amelyek leginkább megfelelnek a közösség érdekeinek.

 

Van példaképe?

 

Példaképet sem egyszerű említeni, hiszen az emberiség történetében (és saját környezetünkben is) jeles személyek egész sorával találkozhatunk. Számos olyan egyént említhetnék, akinek cselekedetei, eszméi előbbre vitték a világot, jobbá tették életünket. Most mégis egy szerény, mostoha körülmények közt élő, a szeretetleneket és kitaszítottakat segítő személyt, Kalkuttai Teréz anyát említeném meg, akit idén minden bizonnyal szentté avatnak.

 

Az ő két gondolata szüntelenül előttem lebeg. Az egyik így hangzik: ” Az embereknek szükségük van segítségedre, de ha segítesz, támadás érhet, mégis segíts!” A másik pedig tulajdonképpeni hitvallásom: ” “Ebben az életben nem tehetünk nagy dolgokat. Csak kis dolgokat tehetünk, nagy szeretettel.”

 

Bónuszkérdések:

 

Sör vagy bor?

 

Egyértelműen a bor, de a nyári melegben azért a sör is jólesik…

 

Hegyek vagy tenger?

 

Az utóbbi években a család számára kihagyhatatlan a tenger.

 

Mozi vagy színház?

 

Színházba gyakrabban eljutok, de egy jó film miatt hajlandó vagyok beülni a moziba is.

 

Város vagy falu?

 

Mindkettő, hiszen falusi gyerekként nőttem fel, de több mint két évtizede városban élek, ahol nagyon jól érzem magam.

 

Hoki vagy foci?

 

Ha játszani kell, akkor a foci. Ha nézni, akkor a hoki is jöhet, de csak a világversenyek.

 

Sprint vagy maratonfutás?

 

A politika hosszútávfutás, amelybe időnként egy-egy gyorsabb szakasz is belefér, de ami a sportokat illeti, inkább a labda után szeretek futni, legyen az foci vagy tenisz.

 

korkepre_

 

Körkép.sk

 

(x) Fizetett politikai hirdetés

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!