Most a „petersrámekosításunk” a tét! - Körkép.sk
politika

Most a „petersrámekosításunk” a tét!

Videóval frissítve: 21.50. Rendkívül rokonszenves, jó hangú és népszerű táncdalénekessé nőtte ki magát Peter Srámek egy magyarországi kereskedelmi tévécsatorna könnyűzenei tehetségkutató versenye jóvoltából. Nem véletlenül volt a felvidéki vegyespárt egyik kampányarca, fellépései vonzották az embereket a művelődési házakba.

 

Eddigi életpályája, személyisége is teljesen megfelelt a párt arculatának: édesanyja még jól beszél magyarul, ezen az ágon nagyszülei biztos magyarok voltak, ő viszont már alig törte a magyar nyelvet, most viszont személyes érdekből tanulja, mert karrierje végett szüksége van rá Magyarországon. Srámek példájával, kis felvidéki „magyar” sikertörténettel kampányol(t) a Most-Híd: nem jelent gondot a vegyes házasságok által (is) determinált asszimiláció, a nyelvvesztés!

 

Sramek magyarul tanul
Peter Šrámek Most igyekszik pótolni, amit gyerekként nem sikerült megtanulnia. Kép: Új Szó

 

Ha szüksége lesz rá valahol, valakinek, majd megtanulja a magyar nyelvet! Addig is akár csak könnyűzenei szinten, de művelheti a szlovákként is magyar kultúrát, nézhet magyar televíziót, hallgathat Zámbó Jimmyt, akár rajonghat is érte! Nincs szüksége a magyarság vállalására, megtartására, így a magyar pártra sincs!

 

Az egyéni boldogulás a cél, ehhez nem kell sorsközösséget vállalni etnikai alapon! Ezt sugallja Peter Srámek példája, ezt sugallja a Most-Híd! Felmenti a szlovákiai magyarokat az asszimilációs útválasztás és gyermekeik szlovák iskolába járatásából eredő trauma és bűntudat alól! Egyetlen esély? Júdás csókja!

 

A felvidéki magyarság a nemzeti és a hagyományos konzervatív szellemi értékek (haza, család, vallás) szempontjából most hasonló kondícióban van, mint Magyarország volt Gyurcsány balliberális kormányzása alatt.

 

sramek1
Srámek példájával, kis felvidéki „magyar” sikertörténettel kampányol(t) a Most-Híd: nem jelent gondot a vegyes házasságok által (is) determinált asszimiláció, a nyelvvesztés! Kép: Kresnye Bandi Photography

 

Gyurcsány ilyen jellegű agymosásos értékrombolásának egyik emlékezetes pillanata volt 2004.december 5., a kettős állampolgárságért kiírt népszavazás meghiúsítása, elutasítása. Nemzetpolitikájával nem csak a határon túli magyarokat árulta el, hanem az egész magyar nemzetet kiszolgáltatottá tette a nyugati bankár- és multiszférának.

 

Az európai intézmények vezetői az EU-hoz simulékony, fenntartások nélkül beolvadó nemzeteket akarnak. A vegyespárt hasonlót szeretne a Felvidéken többségi nemzet – magyar nemzetiség vonatkozásban. Ez Ficonak is rokonszenves lehet! És ha belegondolunk, hogy közös kormányzásuk alatt a szándék felerősödhet…

 

Gyurcsányék politikája ugyanakkor nagyon jól simult az Európai Unió nemzetietlen, internacionalista alapokon nyugvó ideológiájába, amelyet az EU a mai napig igyekszik kiterjeszteni a tagországokra.

 

Erős nemzetek Európája helyett nemzeteket felhígító, befogadó Európát akar. Nem csoda, hogy magyar vonatkozásban ezeket az időket, és velük együtt Gyurcsányt is sírják vissza az EU meghatározó intézményeinek urai.

 

 

sramekanyuka
Peter Srámek és édesanyja, aki még jól beszél magyarul. Kép: blikk.hu

 

Magyarországon 2010-ben a kormányváltással szemléletváltás is bekövetkezett. Lassan, de biztosan eltörpülnek, majd lemorzsolódnak előbb a magyarországi politikai életből, majd a közéletből is a balliberális értékhordozók.

 

A magyarországi balliberális kormány végnapjaiban, 2009-ben Szlovákiában megalakult Most-Híd vegyespárt, és mintegy folytatásként ugyanilyen rombolást hajt végre a felvidéki magyarság lelkületében, a nemzeti érzelmek és értékek rombolásában. Szerintük ma már nem menő dolog Szlovákiában magyarnak maradni, vállalni identitásunkat, magyar pártra szavazni pedig végképp idejemúlt csökevényt jelent.

 

bugasraek
Bugár Béla és Peter Srámek a Most-Híd kampányrendezvényén. Kép: facebook

 

Csemadok? A múltból valamilyen véletlen következtében itt felejtődött kísértetintézménnyé igyekeznek degradálni! Halloween-t, Valentin-napot fontosabbnak tartják, mint a Magyar Kultúra Napját megünnepelni, vagy mint néphagyományainkat ápolni. A magyar szót az utcákról, tereinkről, iskoláinkból jobb esetben a kultúrházak falai közé igyekeznek kirakatpolitikai szándékkal száműzni, rosszabb esetben a konyhába!

 

Az asszimiláció elleni védekezés szándékának teljes hiánya jellemzi a Most-Híd vegyespártot!
Azért írtam pár nappal ezelőtt, hogy Magamra szavazok, ha a magyar közösség érdekeit szolgáló pártra szavazok. Hozzáteszem, hogy magam ellen szavazok, ha nem ezt teszem!

 

Száraz Dénes

 

Nyitókép: Kresnye Bandi Photography

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Dániel Erzsébet
2016. feb. 29. 14:01

Mintha abszolút nem értenék mit is akarsz tudtukra adni! Hogy lehet ilyen agymosás a fejekben! Személyeskednek egyesek pártvezérekkel de a lényeget nem értik! Tényleg nem? vagy csak gonoszság? Ezt érdemes lenne kutatni, hogy mi van a fejekben és az érzelmekben? Valahol ott tartunk, ahol Srámek édesanyja, az már régen megtagadta elődeit, most a siker meg elkápráztatja őket..

  jani
  2016. Már. 01. 12:43

  Dániel Erzsébet, Önnek mi a túró köze van Peter Šrámek édesanyjának döntéséhez? Honnan jön maga és a magukfajták ahhoz, hogy bárkit is bíráljanak a nemzetisége miatt, honnan veszi a bátorságot, hogy megmondja, ki milyen nyelven beszéljen otthon vagy bárhol? Remélem, szombaton az ilyenfajta gondolkodású emberek véglegesen eltűnnek a süllyesztőben. Maguk ugyanolyan szélsőségesek, mint a Slota-féle SNS volt, csak éppen magyar kiadásban. Nem veszik észre?

CoolKoon
2016. feb. 29. 20:37

Ez egy mélységesen primitív cikk. Belerúgni Peter Sramek-be csak azért, mert az anyja annyira ostoba volt, hogy nem tanította meg magyarul (még akkor is, ha ezzel csak a férje zsarnokságának engedett)? Tényleg "szép" teljesítmény olyat bántani, aki erre semmivel nem szolgált rá. Gondolom, a szerző hazafelé menet a földön fekvő hajléktalanokat is megrugdossa, csak azért, mert épp rossz időben voltak rossz helyen. Ha a szerző néha kitekintene a kis, saját, külön bejáratú világából néha, rájöhetne, hogy (sajnos) rengeteg ilyen, a teljes eltótosodás különböző fázisában lévő ember él Szlovákia-szerte (főleg Pozsonyban meg a nyelvi peremvidékeken, de van rá bőven példa máshol is). Ezeket a választókat pedig az MKP-nak esélye se volt megszólítani szinte soha (talán még Bugárék idejében se, nemhogy most). Az a baj, hogy (ezúttal a Híd színeiben) a Bugár ezzel a (lehetetlennek tűnő) feladattal is megpróbál megbirkózni? Hát, bár én az ilyen "nem akarok magyarul beszélni" típusú embereket igencsak rühellem, de a rájuk hajtani próbáló politikusokat még mindig szimpatikusabbnak tartom, mint azokat, akik magas lóról próbálják meg (remélhetőleg sikertelenül) megparancsolni, hogy ki a magyar, és ki nem. A cikk egészen elképesztő ugrásaihoz (pl. a kettős állampolgárságról szóló népszavazás hogy függ össze a "bankár- és multiszférákkal"?!?!?!) pedig fölösleges is bármit hozzátenni. Magukért beszélnek.

  szabadavélemény?
  2016. Már. 16. 08:15

  Itt nem Peter Šrámek a célpont, hanem a jelenség... Mi az hogy férje zsarnoksága? Ezt előre nem tudta, mikor hozzáment? A cikk írója a jelenséget kritizálja (Peter anyján keresztül), azt a jelenséget, amit a Most meglovagolva akarta kihasználni szavazatszerzés szempontából... Sajnos, látjuk, hogy sikerült is a meglovaglás... Ennek köszönhető a mostani kormányalakítás is... Nem annak, hogy 100ezer szavazat "elveszett", mint ahogy Bastrnák állítja! Itt látjuk, hogy inkább a 168ezer szavazat idézte elő az újra-fickóskodást...

durbák kinga
2016. feb. 29. 21:52

Úndoritó egy bulvár cikk mindig bántani kell Péter sramekot hiszen ö nem ártott senkinek sem Péter egy szerethető csupa sziv ember akit szereti a közönség és a rajongók Telházas felépései vannak Mért kell őt mindig támadni!!???

Szántóová Klaudia
2016. feb. 29. 21:59

Botrányos!!! Hogy jön ahoz a cikk írója hogy ilyent írjon valakiről akit nem is ismer?!? Nagyon szépen megkérek mindenkit aki negatív véleménnyel van a Srámek családdal szemben előbb ismerje meg őket mielőtt belepofátlankodik a magánéletükbe! Sem Peter sem Darina nem adtak okot senkinek egy ilyen botrányos megalázásra! Aki nem ismeri őket a véleményét szíveskedjen megtartani magának ?

  CoolKoon
  2016. Már. 01. 08:23

  Személy szerint én főleg a "nem kell megtanulnia magyarul" (nehogy traumát okozzon ez szegénynek) típusú emberekről vagyok negatív véleménnyel, függetlenül attól, hogy történetesen Peter Sramek édesanyja-e az illető, vagy sem. Viszont Peter Sramek-et ezért nem hibáztatom, hiszen (bár Jimmyt életében se tartottam nagy művésznek) gyakorlatilag Zámbó Jimmynek köszönhetően lényegében önszántából tanult meg magyarul, ami mindenképpen szép teljesítmény (ha már az anyja ezt nem tartotta fontosnak).

Egy volt Hidas
2016. Már. 01. 08:33

Azért álljunk meg kicsit: a cikk egyáltalán nem Peter Šrámekot bántja, olvassátol el a dicséretet, amit kap. Hanem a magyar nyelv feladását, az asszimilációt felvállaló, és abban aktívan részt vevő vegyespárt tevékenységének veszélyeire hívja fel a figyelmet. Igen, fájdalmas módon. De hát az igazság fáj a legjobban mindíg.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket