Videóval frissítve: 21.50. Rendkívül rokonszenves, jó hangú és népszerű táncdalénekessé nőtte ki magát Peter Srámek egy magyarországi kereskedelmi tévécsatorna könnyűzenei tehetségkutató versenye jóvoltából. Nem véletlenül volt a felvidéki vegyespárt egyik kampányarca, fellépései vonzották az embereket a művelődési házakba.

 

Eddigi életpályája, személyisége is teljesen megfelelt a párt arculatának: édesanyja még jól beszél magyarul, ezen az ágon nagyszülei biztos magyarok voltak, ő viszont már alig törte a magyar nyelvet, most viszont személyes érdekből tanulja, mert karrierje végett szüksége van rá Magyarországon. Srámek példájával, kis felvidéki „magyar” sikertörténettel kampányol(t) a Most-Híd: nem jelent gondot a vegyes házasságok által (is) determinált asszimiláció, a nyelvvesztés!

 

Sramek magyarul tanul
Peter Šrámek Most igyekszik pótolni, amit gyerekként nem sikerült megtanulnia. Kép: Új Szó

 

Ha szüksége lesz rá valahol, valakinek, majd megtanulja a magyar nyelvet! Addig is akár csak könnyűzenei szinten, de művelheti a szlovákként is magyar kultúrát, nézhet magyar televíziót, hallgathat Zámbó Jimmyt, akár rajonghat is érte! Nincs szüksége a magyarság vállalására, megtartására, így a magyar pártra sincs!

 hirdetes_400x285  

 

Az egyéni boldogulás a cél, ehhez nem kell sorsközösséget vállalni etnikai alapon! Ezt sugallja Peter Srámek példája, ezt sugallja a Most-Híd! Felmenti a szlovákiai magyarokat az asszimilációs útválasztás és gyermekeik szlovák iskolába járatásából eredő trauma és bűntudat alól! Egyetlen esély? Júdás csókja!

 

A felvidéki magyarság a nemzeti és a hagyományos konzervatív szellemi értékek (haza, család, vallás) szempontjából most hasonló kondícióban van, mint Magyarország volt Gyurcsány balliberális kormányzása alatt.

 

sramek1
Srámek példájával, kis felvidéki „magyar” sikertörténettel kampányol(t) a Most-Híd: nem jelent gondot a vegyes házasságok által (is) determinált asszimiláció, a nyelvvesztés! Kép: Kresnye Bandi Photography

 

Gyurcsány ilyen jellegű agymosásos értékrombolásának egyik emlékezetes pillanata volt 2004.december 5., a kettős állampolgárságért kiírt népszavazás meghiúsítása, elutasítása. Nemzetpolitikájával nem csak a határon túli magyarokat árulta el, hanem az egész magyar nemzetet kiszolgáltatottá tette a nyugati bankár- és multiszférának.

 

Az európai intézmények vezetői az EU-hoz simulékony, fenntartások nélkül beolvadó nemzeteket akarnak. A vegyespárt hasonlót szeretne a Felvidéken többségi nemzet – magyar nemzetiség vonatkozásban. Ez Ficonak is rokonszenves lehet! És ha belegondolunk, hogy közös kormányzásuk alatt a szándék felerősödhet…

 

Gyurcsányék politikája ugyanakkor nagyon jól simult az Európai Unió nemzetietlen, internacionalista alapokon nyugvó ideológiájába, amelyet az EU a mai napig igyekszik kiterjeszteni a tagországokra.

 

Erős nemzetek Európája helyett nemzeteket felhígító, befogadó Európát akar. Nem csoda, hogy magyar vonatkozásban ezeket az időket, és velük együtt Gyurcsányt is sírják vissza az EU meghatározó intézményeinek urai.

 

 

sramekanyuka
Peter Srámek és édesanyja, aki még jól beszél magyarul. Kép: blikk.hu

 

Magyarországon 2010-ben a kormányváltással szemléletváltás is bekövetkezett. Lassan, de biztosan eltörpülnek, majd lemorzsolódnak előbb a magyarországi politikai életből, majd a közéletből is a balliberális értékhordozók.

 

A magyarországi balliberális kormány végnapjaiban, 2009-ben Szlovákiában megalakult Most-Híd vegyespárt, és mintegy folytatásként ugyanilyen rombolást hajt végre a felvidéki magyarság lelkületében, a nemzeti érzelmek és értékek rombolásában. Szerintük ma már nem menő dolog Szlovákiában magyarnak maradni, vállalni identitásunkat, magyar pártra szavazni pedig végképp idejemúlt csökevényt jelent.

 

bugasraek
Bugár Béla és Peter Srámek a Most-Híd kampányrendezvényén. Kép: facebook

 

Csemadok? A múltból valamilyen véletlen következtében itt felejtődött kísértetintézménnyé igyekeznek degradálni! Halloween-t, Valentin-napot fontosabbnak tartják, mint a Magyar Kultúra Napját megünnepelni, vagy mint néphagyományainkat ápolni. A magyar szót az utcákról, tereinkről, iskoláinkból jobb esetben a kultúrházak falai közé igyekeznek kirakatpolitikai szándékkal száműzni, rosszabb esetben a konyhába!

 

Az asszimiláció elleni védekezés szándékának teljes hiánya jellemzi a Most-Híd vegyespártot!
Azért írtam pár nappal ezelőtt, hogy Magamra szavazok, ha a magyar közösség érdekeit szolgáló pártra szavazok. Hozzáteszem, hogy magam ellen szavazok, ha nem ezt teszem!

 

Száraz Dénes

 

Nyitókép: Kresnye Bandi Photography

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!