A második legrosszabb eredményt érte el a Most-Híd elnöke a pártok sorrendje szerint a parlamenti választások előtti tévévitákon. Legalábbis a politikusok fellépéseit értékelő demagog.sk szerint.

 

Bugár Bélától csak az SNS elnöke, Andrej Danko ért el gyengébb eredményt.

 

A legjobb mutatókkal a magyarokat az MKP-ra való szavazásra buzdító Igor Matovič, valamint Richard Sulík és Ján Figeľ szerepelt. Berényi József nem szerepelt az eredményekben.

 

 hirdetes_810x300  

Íme, demagog.sk eredményei, ami a politikusok által mondott üzenetek igazságtartalmát illeti. Zölddel az igaz, pirossal a hamis, narancssárgával a félrevezető, kékkel pedig az ellenőrizhetetlen állítások aránya.

 

 

demagog.sk

 

Robert Fico fellépéseit leginkább az jellemezte, hogy saját sikereit kiemelte, a számára érzékeny témákat pedig kerülte.

 

Bugár Béla értékelése a demagog.sk szerint:

 

Bugár: buta hibákat vétett, sokat beszélt az egészségügyről

 

A Most-Híd elnöke a szokásosnál jóval több hamis és félrevezető állítást közölt a választások előtti vitákban. A sok pontatlanság viszont nem segített abban, hogy érveit érthetően átadja. Bugár például alábecsülte a Fico-kormány alatt nőtt eladósodottság mértékét, vagy alacsonyabb összeget mondott, mint amennyivel a Radičová kormány alatt nőttek a nyugdíjak.

 

Bugár igyekezett pontos számokkal érvelni, viszont ezekben sokszor hibázott. A pedagógusok kezdő fizetését például 50 euróval alábecsülte, és több mint 7 esetben tévedett akkor is, amikor arról beszélt, hányan kaptak menekültstátuszt Szlovákiában.

 

Az egészségügyre aránylag nagy hangsúlyt fektetett, de érvei gyakran pontatlanok voltak. Sokszor előfordult, hogy más országokkal példázva rossz értékeket használt az összehasonlításaiban.

 

A demagog.sk teljes elemzése itt megtekinthető.

 

DenníkN

 

Nyitókép: pravda

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!