Andrej Danko (SNS) cáfolta azokat a híreket, hogy pártja a Most-Híddal tárgyalna egy esetleges koalícióról. A két párt közti különbségek szerinte áthidalhatatlanok. Jelezte, hogy pártja azzal kezdi meg a koalíciós tárgyalásokat, aki kormányalakítási felkérést kap. Ez pedig Robert Fico lesz, holnap.

 

Danko mai sajtótájékoztatóján cáfolta, hogy tárgyalnának az SAS-al az új kormányról. Ezzel lényegében visszautasította Richard Sulík mai megjegyzését, hogy már az új, jobboldali kormányról tárgyalának az  SaS, OĽaNO-Nova, SNS, Most-Híd, Sme rodina-Boris Kollár és a Sieť.

 

Az SNS elnöke szerint félretehetetlenek az SNS és a Most-Híd közti történelmi ellentétek. Mint elmondta, neki ugyan nincs semmi baja más vallásával, nemzetiségével, vagy faji eredetével, ugyanakkor a Most-Híddal való egyezkedés során ellentétek merülhetnek fel az oktatásügyi autonómia kérdésében.

 

Danko ugyanakkor nem utasította el teljesen a Most-Híddal való tárgyalásokat. Ez esetben azonban „tisztázni kell tenni az oktatási autonómia és az állampolgárság kérdését”- nyilatkozta a pártelnök.

 

aktuality.sk

 

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!