A SME szlovák napilap szerkesztőségébe ismeretlen személy által eljuttatott dokumentumok szerint a titkosszolgálat megfigyelhette Boris Kollárt 1989 után. A napilapnak Kollár nem nyilatkozott az üggyel kapcsolatban.

 

A választásokon a parlamentbe bejutó Sme Rodina párt vezetője a dokumentumok tanulsága szerint a titkosszolgálatok megfigyelése alatt állt lehetséges alvilághoz köthető tevékenysége miatt.

 

 

Az 1990. október 23-i jegyzőkönyvPeter Steinhübelről szól, aki később a pozsonyi alvilág egyik meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát, majd 1999-ben meggyilkolták. Három hónappal később ugyanerre a sorsra jutott Roman Deák is, akinek neve szintén szerepel a dokumentumokban.

 hirdetes_810x300  

 

A jegyzőkönyvek szerint Steinhübel drogkereskedelemmel foglalkozott, és a szállításhoz saját csatlósait használta, név szeint: Roman Deákot, Boris Kollárt és Ján Daniš-t.

 

A két dokumentum az egykori Demokrácia- és Alkotmányvédelmi Hivatalból (Úrad na ochranu ústavy a demokracie) származhat, és keltezésük 1990 szeptembere és októbere. Mindkettőnek ugyanolyan struktúrája van, mint az Állambiztonsági Hivatala jelentéseinek 1989 előttről.

 

SME, Aktuality.sk

Nyitókép: Sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!