Richard Sulík ma a potenciális koalíciós partnerekkel folytat egyeztetéseket. Elsőként Bugár Bélával a Most-Híd elnökével.

 

Nagyjából délután fél négykor rövid sajtótájékoztatót tartottak a tárgyaló felek, ahol Bugár elmondta, hogy a koalíciós kormány felállításának feltételeiről tárgyaltak Sulíkkal, de nem akart részletekbe bocsátkozni.

 

Sulík konstruktívnak jellemezte a találkozót, „Jelen állásban nem kell belemenni a részletekbe. Valamikor jobb először megegyezni, aztán beszélni”, modnta.

 

  hirdetes_300x300   

Sulík nem akart reagálni Andrej Danko, az SNS elnökének kijelentésére, miszerint Danko csak azzal akar tárgyalni, aki felkérést kap kormányalakításra az elnöktől. Danko egyúttal jelezte, hogy rá akar kérdezni az SaS és a Most-Híd egyes programpontjaira is.

 

„Nyugodtan kérdezzen rá.”, mondta Sulík.

 

Richard Sulíknak a kormányalakításhoz legalább öt, de inkább hat pártra van szüksége, OľaNO-Nova, SNS, Sme rodina, Most-Híd és a #Sieť pártokra, így lenne 87 mandátuma. Ha a Most-Híddal vagy a Smer Rodina párttal nem sikerülne megegyeznie, csak 76 mandátummal rendelkezne, ami névleges többséget jelent, de stabil kormányt nem.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: pravda.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!