Ma 13 órakor a Smer-SD, az SNS, a Most-Híd és a Sieť képviselői megkezdték a kormányalakítási tárgyalásokat.

 

A találkozót nem csak a pártok választói, de tagjai is fenntartásokkal fogadták. A Sieť frakciójából hárman, Miroslav Beblavý, Katarína Macháčková és Simona Petrík is sajtótájékoztatón jelezték, hogy amennyiben a Sieť koalícióra lép a fent említett pártokkal, úgy kilépnek a képviselői klubból és a pártból is. Ennek ellenére a jövőbeli kormánytöbbség 83 képviselővel így is erősnek mondható, ami elfogadható többséget jelentene. Ugyanakkor fennáll a veszélye, hogy a Sieť nem lesz képes képviselői klubot alakítani.

 

Bugár Béla még a találkozó előtt újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy a Most-Híd képviselői klubját nem fenyegeti kilépés. „Az elnökség és képviselőink egyöntetű döntése, hogy részt vegyünk a tárgyalásokon, és hogy átültessük programunkat,” mondta Bugár.

 

 hirdetes_810x300  

A Most-Híd és a Smer tárgyalásának első híre óta Bugár Béla és pártja facebook oldalán is tömegével érkeznek a választópolgárok döntő többségében elmarasztaló hozzászólásai. A pártot támogatók úgy érzik, ezzel a döntéssel elárulta őket Bugár és pártja, és ha tehetnék, visszavonnák szavazatukat.

 

Érdekességként kezelendő az a tény, hogy a hozzászólók körülbelül 90 %-a szlovák ajkú választó. Ez adhat magyarázatot Bugár félelmére az előrehozott választásoktól, hiszen jelen helyzetben nemcsak a magyar, hanem szlovák választói is elfordulnának tőle, kérdésessé téve a politikai túlélését.

 

Az SNS-szel való közös kormánykoalíció lehetősége miatt az MKP ma lemondta a Most-Híddal tervezett találkozót, azt a kormányalakítás utánra halasztva.

 

Teraz.sk

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!