A Most-Híd és a Sieť sem jutna be a parlamentbe, ha most lennének a választások

 

A WAPmobil s.r.o. által készített felmérés szerint amennyiben most tartanák a választásokat, hét pártból tevődne össze a parlament, és Most-Híddal és a Sieť-el ellentétben az MKP ezek egyike lenne.

 

A WAPmobile, s.r.o. cég által végzett közvélemény-kutatás szerint a Smer 27,8 százalékot kapna, a kormányalakításhoz koalícióra lenne szüksége, mivel ez csupán 48 mandátumot jelent számára. A második legerősebb párt a felmérés szerint az SaS lenne 15,2 százalékos eredménnyel, dobogós harmadik helyet pedig az OĽaNO-NOVA szerezne 14,3 százalékkal.

 

 hirdetes_810x300  

9,2 százalékot szerezne Kotleba pártja, az ĽSNS, ezzel a negyedik lenne a rangsorban, utána következne az SNS 8,7 százalékkal, majd Boris Kollár és a Sme rodina 6,8 százalékkal, véügl az MKP 5,1 százalékkal.

 

mandat
Graf.: körkép.sk

 

A KDH 4,5 százalékos eredménnyel újra csak parlamenten kívülre kerülne, de csatlakozna hozzá a Most-Híd is (4,2 százalék), és a Sieť (2,6 százalék). A többi párt 1 százalék alatt teljesítene.

 

Nincs a legmegbízhatóbb politikusok között többé Bugár Béla

 

A legmegbízhatóbb politikusok között első helyen végzett a felmérés szerint Robert Fico (28,6 százalék), második helyezett Andrej Kiska (20,1 százalék), dobogós harmadik Richard Sulík (19,8 százalék).

 

megbizhat_szlov
Graf.: körkép.sk

 

Bugár Bélát a maffiózókkal fotózkodó Boris Kollár, a szélsőséges Marian Kotleba és a sokat kritizált belügyminiszter, Robert Kaliňák is megelőzi. Alig valamivel mögötte pedig felzárkózott 5,3 százalékkal Berényi József is.

 

A 10 legmegbízhatóbb politikus közül 7 MKp-s

 

A magyar választók között a népszerűségi rangsorban első helyen Bugár Béla (28,5 %) áll, de rögtön utána három MKP-s következik zsinórban: Berényi József (27,8 %), majd Bárdos Gyula (21,6 %) és Menyhárt József (21,2 %). A Most-Híd rebellis képviselője, Simon Zsolt az ötödik a listán. A 10 legmegbízhatóbbank tartott magyar politikus közül 7 MKP-s, vagy az MKP listáján mérettette meg magát az elmúlt választásokon.

 

megbizhat_most_hid_mkp
Graf.: körkép.sk

 

Hlavnespravy.sk, körkép.sk

Nyitókép: Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!