Robert Fico és a Most-Híd elnöke, Bugár Béla is kiálltak Robert Kaliňák belügyminiszter mellett a tegnapi politikai vitaműsorban. Fico szerint az ellenzék szándékosan a szlovák EU-elnökség kezdetén akarja leváltani a belügyminisztert.

 

Fico: a kormány elkezdte teljesíteni az ígéreteit

 

” Vegyék észre, mi történik: Szlovákia gazdaságilag és szociálisan is derekasan halad előre. A kormány elkezdte teljesíteni a programban leírt ígéreteit.” – mondta a Fico. „Mi ezzel szemben az alternatíva? Csak a rombolás. Rendkívüli ülések, értelmetlen gyanúsítgatások.”

 

 hirdetes_400x285  

A miniszterelnök szerint  Kaliňák ellen semmit sem tudtak bizonyítani, csak a káoszról szól az egész, szándékosan azon a héten, amikor átveszik az elnökséget. A kormányfő úgy látja, hogy a rendkívüli ülés ismét a sárdobálásról fog szólni. Szerinte a belügyminiszterben külföldön is bíznak a partnerei, ha bűnös lenne azért amiért gyanúsítják, senki nem fogna vele kezet.

 

Az előző napokban több EU-parlamenti Smeres képviselő és hazai politikus is lemondásra szólította fel a belügyminisztert, Bugár Béla pártelnök viszont kiáll mellette.

 

Bugár: Sulík egy felelősségteljes politikus?

 

„Számunkra a vizsgálat eredményei a fontosak. Ha kiderül, hogy Kaliňák miniszter úr hibázott, tudjuk, hogy mit kell tennünk. De ott még nem tartunk. Az, hogy az ellenzék nyomozót játszik, őket minősíti, nem pedig minket.”

 

Bugár kritizálta az SaS vezetőjét Richard Sulíkot és Igor Matovičot is (OĽANO-NOVA):  „Felelősségteljes politikus Sulík?” – kérdezte. „Tüntetéseket szervez, ez az ő dolga. De ha Szlovákia érdekeiről van szó, ott már őt nem sokat látjuk.” Bugár példának azt hozta fel, amikor Sulík az EP-ben nem írta alá a Nordstream 2 gázvezeték elleni petíciót, mely ellentétes a szlovák érdekekkel.

 

„Soha nem fogok úgy politizálni, hogy Matovič, akinek lehet több van a rovásán, cselekvésre kényszerítsen, ahogyan azt ő szeretné.  Ha a Smer azt csinálta volna az ellenzékben, amit a mai ellenzék, Sulík, mint a parlament egykori elnöke nem élte volna túl.” – utalt Sulík Mariánom Kočner vállalkozóval való ügyére.

 

Bugár a Sieť öt lázadó képviselőjéről elmondta, nem tárgyaltak a Most-Hídba való belépésről. Számára a legfontosabb, hogy a kormánykoalíció képviselői maradjanak. „Hogy ezt hogyan lehet majd elérni, azzal majd később kell foglalkozni, most még nem tartunk ott” – tette hozzá.

 

dennikn.sk
kép: hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!