Az ellenzék pénteken kétségbe vonta a rendkívüli ülés vezetésére Andrej Hrnčiart, a parlament egyik alenökét felhatalmazó dokumentumot, és az azon szereplő aláírás hitelességét. Hrnčiar ugyanis erre hivatkozva rekesztette be az ellenzék által Robert Fico leváltására kezdeményezett plénumot csütörtökön. Szerintük a meghatalmazáson nem Andrej Danko, a parlament elnökének aláírása szerepel – vagyis csalás történt.

 

Az ellenzék több grafológus-szakértőre hivatkozott, akik szerint az aláírás „egyértelmű hamisítvány”.

 

„Felszólítjuk Andrej Dankot, hogy árulja el, valóban saját kezűleg írta-e alá [a dokumentumot]. Ezek a grafológusok előzetes állásfoglalásai. Tervezzük, hogy külföldi írásszakértőket is megszólítunk. Csupán az eredeti meghatalmásra van szükségünk. De ha nincs mit rejtegetniük, ez nem jelenthet számukra (Danko és Hrnčiar számára – szerk. megj.) problémát”

mondta Veronika Remišová (OĽaNO-NOVA) képviselő.

 

 hirdetes_810x300  
13620836_10208104613985581_4304747077081174006_n_facebook
Ahogy azt a mosóporreklámokban mondani szokás: a különbség szemmel látható. Forrás: facebook.com

 

Tisztázatlan körülmények

 

Danko csütörtökön Strasbourgból hazaérkezve azt nyilatkozta, hogy a meghatalmazást ő írta alá: „Döntöttem, és aláírtam, hogy Hrnčiar az egyetlen felhatalmazott személy [a parlamenti ülés vezetésére]”.

 

Ján Baránek politológus szerint komoly a gyanú, a bizonyítás azonban problémás. „Még ha valóban hamisítás is történt, nagyon nehéz lesz bebizonyítani. Ráadásul szükség van hozzá az eredeti dokumentumra”, mondta Baránek.

 

Jana Cigániková (SaS) szerint még a sorszám sem stimmel, az ellenzék pedig azt is kifogásolja, hogy a dokumentumot nem tették közzé a weben.

 

„Az nincs rendben, ha a parlament elnökének irodájában okiratokat hamisítanak. Megerőszakolják a törvényeket és kiválasztott csoportok javára elferdítik azokat”, mondta Cigániková.

 

image_parlamentnelisty_sk_nicholsonova
Nicholsonovát sokan támadták, amiért a jelenléti ívre hivatkozva határozatképesnek ítélte és megnyitotta az ülést. A koalíció számára az ív nem mérvadó, de egy kétséges felhatalmazás már igen. Forrás: Parlamentnelisty.sk.

 

Hnonline.sk

Nyitókép: Pravda.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!