A vasárnapi nészavazás eredménye ismert, az arra érkezett reakciók is elhangzottak. Hétfőn az MKP, kedden a Most-Híd is megszólalt a kvótanépszavazás ügyében. Egymás mellé tettük őket, hogy könnyebben összevethetők legyenek.

 

MKP: A népszavazás a demokrácia alappillére

 

A Magyar Közösség Pártja örömmel veszi tudomásul, hogy a magyar állampolgárok közül sokan éltek szavazati jogukkal, és részt vettek a kormány által kezdeményezett kvótanépszavazáson. A népszavazás intézménye a demokrácia egyik alappillére, amelyen keresztül az állampolgárok közvetlenül is beleszólhatnak saját életük irányításába.

 

Bízunk abban, hogy Magyarország továbbra is képes lesz ellátni nemzetközi szerződésekből fakadó kötelességét, és a jövőben is megvédi saját és Európa határát az illegális határátlépőkkel szemben. Az MKP a népszavazás tekintetében minden más véleménytől elhatárolódik.

 

Az MKP sajtóosztálya

 hirdetes_400x285  

 

Most-Híd: Konfrontáció minden áron

 

 (…) Azt, hogy a művileg kialakított politikai konfrontációt majdnem a tökéletességig lehet fokozni, a választások után mi is láthattuk Szlovákiában. De az a szint, amelyet Magyarországon értek el a hétvégi népszavazásnál, még minidig elképzelhetetlen itt Szlovákiában. Ilyet nálunk még senki nem produkált sem mennyiségében, sem minőségében.

 

A művileg kialakított politikai harc az állítólagos ellenfél, Brüsszel és a menekültek ellen 50 millió euróba került. Bár a polgárok többsége átlátott a szitán, és nem ment el választani, a kormány a vereséget győzelemként adta el, ami teljes politikai dezorientáció és elvakultság jele. Remélem és hiszem, hogy Szlovákia soha nem tér erre az útra, hanem épp az ellenkező irányba megy.

 

Bugár Béla

 

Körkép.sk

 

Nyitókép: tények.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!