A 170 tagot számláló Szabadság és Szolidaritás (SaS) nem csupán arra képes, hogy a legjobb programot állítsa össze, hanem arra is, hogy a soron következő parlamenti választásokat követően az ország vezetésével járó felelősséget is felvállalja– jelentette ki a liberálisok szombati programgyűlésén az ellenzéki párt elnöke, Richard Sulík.

 

A SaS folyamatosan dolgozik a programján

 

 „Nyomatékosan ellentmondunk a számhatároknak, amely jelentős beavatkozás a demokratikus berendezkedésbe. Számunkra fontosabb a minőség, mint a mennyiség”

 

mondta Richard Sulík azoknak a koalíciós képviselőknek a feltevéseit véleményezve, akik a politikai pártok minimális taglétszámának meghatározására vonatkozó felvetéssel rukkoltak elő.

 hirdetes_300x300  

 

Arra a kérdésre, hogy pártja miért három évvel a soron következő parlamenti választások előtt rendez programgyűlést, Sulík azt válaszolta, hogy a választásokig fennmaradó időszaknak egyáltalán nem kell, hogy hosszú legyen.

 

„Sosem árt felkészülni. Folyamatosan dolgozunk a programunkon. A társadalom fejlődik, mi pedig igyekszünk ehhez idomítani a programunkat”

 

magyarázta.

 

SR politika SaS OĽANO-Nova Sme rodina TB BAX
Fotó: hlavnespravy.sk

 

A párttagság mérsékelten gyarapodik

 

Sulík elmondása szerint az SaS szakemberek pártja, programja pedig rendszeresen a legjobb minősítést kapja.

 

„A 2010-es és 2016-os választási sikereket az eredményezte, hogy kitartottunk ezen álláspontunk mellett. Jó programot igyekeztünk megalkotni, s ez kifizetődött. Ezen az úton haladunk tovább, hiszen ez a mi DNS-ünk”

 

biztosított róla Sulík.

 

Az SaS párttagságának létszámával kapcsolatban Sulík elmondta, hogy a tagok száma az idén mérsékelten gyarapodik.

 

„Nem számítok arra, hogy valaha egy 5 vagy 15 ezer tagot számláló párt leszünk. Tagfelvételünk szigorúan szabályozott és nem kívánunk változtatni rajta. Az alacsony taglétszám előnye pedig az, hogy minden egyes tagot személyesen ismerek, s az ilyen találkozók – ahova maga a tagság kerül meghívásra – megengedhetők”

 

magyarázta Richard Sulík.

 

Forrás és nyitókép: aktuality.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!