A csacai elkerülő megépítésének Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter már zöld utat adott, annak ellenére, hogy az INEKO súlyosan túlárazottnak értékelte az autópálya szakasz kilométerenkénti 42,2 millió eurós árát – miközben a projekt alagutat nem tartalmaz. Az eperjesi elkerülő (ami még a csacait is felülmúlja majd költségekben) jóváhagyása még várat magára.

 

„Ezt a projektet már megversenyeztettük. És nem csak ezt, hanem az eperjesit is. Megegyeztünk, hogy azokat a projekteket, amelyek kidolgozottsága már előrehaladottabb állapotban van, nem eresztjük át az Árért értéket (Hodnota za peniaze) [vizsgálatán]”

 

Magyarázta Érsek az Sme napilapnak adott interjúban, miért nem használta ki, mint közlekedésügyi miniszter a csacai elkerülő felülvizsgálatára a pénzügyminisztérium mellett működő elemzőgárdát, amelynek feladata épp a túlárazások elkerülése. (Bővebben e témában itt írtunk)

 

„Ha nem kapják meg, engem elásnak”

 hirdetes_810x300  

 

Az eperjesi elkerülővel kapcsolatban elmondta, hogy a Zsolnai Egyetemet kérte fel a hatásvizsgálat elkészítésére azzal a céllal, hogy „kilométerről kilométerre” mérjék fel, valóban lehet-e szó túlárazásról.

 

„Engem is zavart [a dolog]. Másrészről 18 áthidalást, két hatalmas kereszteződést, két kilométer alagutat tartalmaz a projekt, a költségekben benne van a Nemzeti Autópálya Vállalat épületének megépítése is, ami az utak karbantartását szolgálja majd.”

 

Mondta Érsek, aki szerint december első felében kiderül, mennyire lőtték túl az eredeti becslések az eperjesi elkerülő árát.

 

A Most-Híd közlekedésügyi minisztere túlárazás esetén megpróbálna megegyezni a vállalattal, engedne-e az árból. Arra azonban nem válaszolt, mit tenne, ha a kivitelezést elnyerő vállalattal nem jutnak dűlőre.

 

„Ha nagy eltérések lesznek, valamit tennünk kell majd. De ha én azt mondom Eperjesen, hogy nem kapnak autópályát, akkor engem elásnak, lebetonoznak, és szép sírkövem lesz”

 

ceny_dialnic
Melyik miniszternél mennyibe került 1 kilométernyi autópálya? Forrás: DennikN.sk

 

Konstruktív együttműködést akar Stromčekkal

 

A Smerhez közeli Viktor Stromček közlekedésügyi államtitkárral Érsek elmondása szerint jó viszonyban van, bár konstruktívabb szakmai kapcsolatot szeretne kialakítani vele.

 

Stromček vezette egyébként az eperjesi és a csacai projektek közbeszerzését. (A miniszter és az államtitkár erőviszonyáról bővebben itt olvashat).

 

Érsek elmondta, egyelőre még csak vizsgálja a 10-napos autópályadíj emelésének lehetőségét. Ezzel kapcsolatban érdekes a miniszter és a minisztérium hozzáállása. Arra a kérdésre, hogy idővel bevezetnék-e az autópálya-matrica üzemi évre (például májustól májusig tartó időszakra) szóló matricát, Érsek azt felelte:

 

„Ez nem ilyen egyszerű. Ha bevezetnénk az üzemi évre szóló pályamatricákat, a Nemzeti Autópálya Vállalat 8 millió euró bevételtől esne el”

 

„Ami ingyenes, az végeredményben a legdrágább”

 

Az interjúban Érseket megkérdezték a Smer által bevezetett ingyenes vonatjegyekről, amelyet még ellenzékiként ő is és pártja is kritizált. Érsek szerint egyrészt igazságtalan az intézkedés, mert van 5 járás, ahol „nincs vonatközlekedés”, másrészt az anyagi költségek miatt. Úgy fogalmazott:

 

„Anyagi kiesést okoz, mert ami ingyenes, az végeredményben a legdrágább”

 

Mindenesetre, egyelőre mégsem tervezi az ingyenes vonaljegyek biztosításának visszavonását.

 

2251204_970x647_sme
Egy, megérett a meggy. Érsek Árpád nem áll a túlárazott projektek útjába, mivel azok már „előrehaladott állapotban” vannak. Forrás: Sme.sk

 

Körkép.sk

Nyitókép: Sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!