Igor Matovičnak, az Egyszerű Emberek vezetőjének tisztáznia kell magát, mivel a kormányfő, Robert Fico lejáratásával vádolják. Az Aktuality.sk portál információi szerint a rendőrség vizsgálatot indított Igor Matovič ellen a fiókvállalatról és a belizéi számláról szóló kijelentései miatt. Az ellenzéki politikus szerint nyilvánvaló, hogy a kormányfő kérésére emeltek ellene vádat.

 

Az információt 2015 augusztusának közepén közölte Matovič először a közösségi hálón, majd egy sajtótájékoztatón. Néhány héttel korábban egy magát meg nem nevező személytől kapott egy e-mailt, amely szerint Fico feleségével még 2008-ban fiókvállalatot alapított Belizén.

 

Matovič szerint a nyomozónak piszkos munkát kell végeznie

 

 hirdetes_400x285  

Igor Matovič az Aktuality.sk-nak megerősítette, hogy vizsgálat indult ellene:

 

„Valóban igaz. Vasárnap posztoltam, hogy tudomást szereztem a vizsgálatról, hétfőn már a postaládámban is volt a dokumentum.”

 

Matovič szerinte ez azt igazolja, hogy az ő rendőrségi forrásának igaza volt a tervezett rendőrségi akciókkal kapcsolatban.

 

„Jöjjön egy tény. Mikor tegnap jogi képviselőmmel, Daniel Lipšiccel elmentem az irat másolatáért, 20 perc alatt a nyomozó egyszer sem nézett a szemembe. Állandóan lesütötte a szemét. Úgy tűnt, kínosan érzi magát, hogy piszkos munkát kell végeznie”

 

mondta az OĽaNO elnöke.

 

o_phpu5nglh
Fotó: info.sk

 

Fico kriminalizálja az ellenséget

 

Az ellenzéki politikus szerint nyilvánvaló, hogy a kormányfő kérésére emeltek ellene vádat.

 

„Fico és a kormánya a demokráciát veszélyeztetik, az ellenzéki politikusok ilyen megfélemlítését még Fehéroroszországban Alexander Lukasenko, de Vladimír Mečiar sem engedte meg magának a 90-es években. Fico kriminalizálja az ellenzéket”

 

mondta az OĽaNO vezetőjének védője, Daniel Lipšic.

 

„Csak annyit tudok, hogy a vizsgálótiszt úgy kezdett vizsgálatot az ügyben, hogy nem nyomozta le, van-e Robert Ficónak fiókvállalata Belizén. Elég volt neki a Fico által beadott igazolás, miszerint nincs hivatalos számlája Belizén. Ebben a peres ügyben a belizéi számlával kapcsolatban az volt a vád, hogy valaki körtét lopott, és a nyomozónak elég volt az igazolás arról, hogy nem almát lopott”

 

tette hozzá Igor Matovič.

 

 

Fico szerint  hülyeségekről van szó

 

Robert Fico Matovič információit hülyeségeknek nevezte.

 

„El tud képzelni 674 millió dollárt? Én nem szívesen foglalkoznék ezekkel a hülyeségekkel. Valaki bajban van, és maga körül áskálódik. Ez nem érdemel kommentárt”

 

reagált a vádakra.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: Nový Čas

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!