Ravasz Ábel a Most-Híd alelnöke, romaügyi kormánybiztos élesen kritizálta Robert Fico kormányfőt a Smer hétvégi kongresszusán elhangzott romaellenes kijelentései miatt.

 

Ravasz a DenníkN kérdésére így kommentálta Fico szavait:

 

„Nagyon szerencsétlennek tartom a  Smer romaellenes kijelentéseit a párt hétvégi kongresszusán, mivel azok társadalmi feszültségeket okoznak. Romaügyi kormánybiztosként és a Most-Híd alelnökeként sem érthetek egyet az elhangzottakkal. Ugyanakkor, ami elhangzott, az pártkongresszuson történt, és nem a kormány stratégiáját jelentik. Hogy mennyire lesz képes a párt ezeket a kijelentéseket átültetni a gyakorlatba, az a koalíción belüli tárgyalások kérdése.

 

Elhangzott, hogy a romakérdés rendkívüli megoldásokat igényel. Meggyőződésem, hogy sokkal inkább átlagon felüli megoldásokra van szükség. Büntetésekkel nem érünk el semmit, a megoldás a terepen végzett hangyamunka. Én továbbra is ugyanazokat a megoldásokat szorgalmazom. Ezek az iskolaköteles kor előtti foglalkozások növelése a roma gyerekek számára, munkahelyteremtés az elmaradott régiókban, több szociális munkás a roma telepeken, és lakófeltételeik javítása. De főleg: készen kell állnunk a rendkívüli helyzetek kezelésére, nem pedig saját magunknak gerjeszteni azokat”

 

– mondta Ravasz.

 hirdetes_810x300  

 

A Smer szombati közgyűlésén a kormányfő úgy fogalmazott, hogy vége a politikailag korrekt beszédnek. Elhangzott az is, hogy elérkezett a rendteremtés ideje, támogatni fogják a rendőrséget a roma telepeken való fellépések terén, és ellenőrizni fogják a szociális segélyekkel való visszaéléseket.

 

Körkép.sk/DenníkN

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!