politika

Távozhat a Most-Híd romaügyi kormánybiztosa?

Ravasz Ábel a Most-Híd alelnöke, romaügyi kormánybiztos élesen kritizálta Robert Fico kormányfőt a Smer hétvégi kongresszusán elhangzott romaellenes kijelentései miatt.

 

Ravasz a DenníkN kérdésére így kommentálta Fico szavait:

 

“Nagyon szerencsétlennek tartom a  Smer romaellenes kijelentéseit a párt hétvégi kongresszusán, mivel azok társadalmi feszültségeket okoznak. Romaügyi kormánybiztosként és a Most-Híd alelnökeként sem érthetek egyet az elhangzottakkal. Ugyanakkor, ami elhangzott, az pártkongresszuson történt, és nem a kormány stratégiáját jelentik. Hogy mennyire lesz képes a párt ezeket a kijelentéseket átültetni a gyakorlatba, az a koalíción belüli tárgyalások kérdése.

 

Elhangzott, hogy a romakérdés rendkívüli megoldásokat igényel. Meggyőződésem, hogy sokkal inkább átlagon felüli megoldásokra van szükség. Büntetésekkel nem érünk el semmit, a megoldás a terepen végzett hangyamunka. Én továbbra is ugyanazokat a megoldásokat szorgalmazom. Ezek az iskolaköteles kor előtti foglalkozások növelése a roma gyerekek számára, munkahelyteremtés az elmaradott régiókban, több szociális munkás a roma telepeken, és lakófeltételeik javítása. De főleg: készen kell állnunk a rendkívüli helyzetek kezelésére, nem pedig saját magunknak gerjeszteni azokat”

 

– mondta Ravasz.

 

A Smer szombati közgyűlésén a kormányfő úgy fogalmazott, hogy vége a politikailag korrekt beszédnek. Elhangzott az is, hogy elérkezett a rendteremtés ideje, támogatni fogják a rendőrséget a roma telepeken való fellépések terén, és ellenőrizni fogják a szociális segélyekkel való visszaéléseket.

 

Körkép.sk/DenníkN

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Tar Jozsef
2016. dec. 13. 11:20

Amikor meg nem volt digi az STV1-2, addig sokat neztem. Lattam a kassai Lunik IX-et es az aprofalvas pucer valosagot. A baj az, hogy jo reszuk nagyon tavol all az atlaghoz es az integraciohoz. Felo, hogy magyarorszagi "pozitiv C* diszkriminacio" hatasakent tovabbra sem lesznek kepesek oda "huzni", hanem eloveszik inkabb a magyar enjuket, elvegre magyar cigoknak valljak magukat. Akkor viszont annak a 100, 200 ezernek nagyobb lessz a sulya mint ami az aranybol adodna. Azt viszont el kell ismerni, hogy az asszimilalt reteg kevesbe log ki a kornyezetebol mint a hazai magyar valosagban!

Csemez László
2016. dec. 13. 17:06

Azt modja Ábel: Romaellenes beszéd társadalmi feszültséget okoz! A tisztességes romákon kívül, - amely kb.30 % - maguk a romák már társadalmi feszültséget okoznak a viselkedésükkel. Egy dunaszerdahelyi középiskolában szinte az egész város romagyereke leérettségizett,úgy,hogy alig ,vagy egyáltalán nem jártak iskolába.Most már érettségi bizonyítvánnyal lődörögnek a városban. Mit nyert a társadalom ezzel? Az iskola minden tanulóra kapott cca. 1300 eurót évente ,az úriemberek iskolába nem jártak,de ha mégis eljöttek 1-2 órára tarthatatlanul viselkedtek,pl.köpködtek a radiátorok mögé,vagy jó hangosan beszélgettek. Az ún. tanulókat fegyelmezni nem volt szabad,mert az iskola vezetéssel lett problémája a tanárnak. Erről csak ennyit Ábelka,mutasd meg mit tudsz,amíg legalább 40 roma ütlegekkel meg nem támad,mert megfenyítetted a drága gyermekét.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket