Az Ipolysághoz közeli Inámban tartotta idei első ülését a Magyar Közösség Pártja Országos Tanácsa. A testület az aktuális politikai kérdések mellett megvitatta az őszi megyei választásokra való felkészülést is.

 

A Magyar Közösség Pártja az elmúlt időszakban ellenérzésekkel figyelte az energiahordozók ára körüli bonyodalmakat. Egyúttal megelégedéssel nyugtáztuk, hogy az Árszabályozási Hivatal minden szakmaiságot nélkülöző és politikai szűklátókörűségben szenvedő elnöke végül lemondott.

 

 

 hirdetes_810x300  

Az MKP OT tagjai abban bíznak, hogy utódjául olyan személyt választanak, aki szakmai megalapozottsággal és az energiaszolgáltatók befolyásától függetlenül fogja irányítani az árszabályozási hivatalt, tevékenységét pedig elsősorban a közérdek, a fogyasztók védelme fogja vezérelni – áll a párt szerkesztőségünkhöz eljuttatott nyilatkozatában.

 

Egészségügy, Oktatás

 

Az egészségügyben az MKP néhány pozitív változtatás ellenére sem látja biztosítottnak az ellátás minőségének javítását. A sürgősségi ellátási díj emelése, az orvosi ügyeletek számának tervezett csökkentése, a hiányzó 12 ezer nővér, vagy akár az egyetemi kórházak egyes részlegeinek megszüntetése is az egészségügyi ellátás elérhetőségének romlását vetíti előre.

 

 

Az MKP Országos Tanácsa az oktatás területén a közeljövő egyik legfontosabb kihívásának a közelgő iskolai beíratásokat tartja. Arra ösztönözzük a szülőket, hogy gyermekeik számára anyanyelvű oktatási intézményt válasszanak, ide értve a középiskolákat is. Ugyanakkor aggodalmunknak adtak hangot, hiszen a nyilvánossá vált idei, 2017-es normatív támogatás iskoláink részére továbbra sem változott pozitív irányba.

 

Reformokra van szükség az agrárszektorban

 

Az MKP OT ezért felszólította a szlovák kormányt, hogy az agrár-élelmezési szektorban minél hamarabb hajtson végre szakmailag megalapozott változásokat és reformokat. A mindenkori állami költségvetésből különítsen el anyagi forrást olyan beruházási alapok létrehozásához, amelyek hatékonyan fogják támogatni az agrár- és élelmiszerágazat fellendítését, biztosítva új kis- és középvállalkozások alapítását a fiatal generációk bevonásával és esélyegyenlőségének megteremtésével.

 

 

Az MKP OT az ágazat reformjának megvalósításával kapcsolatban prioritásnak tartja több ezer munkahely kialakításának lehetőségét, valamint a hazai független élelmiszerbiztonság megteremtését. A hazai agrár- és élelmiszerágazat fellendítése egyben megteremtheti és garantálhatja a vidéki életforma fenntarthatóságát Szlovákiában.

 

Körkép.sk sajtóhír
Képek: MKP fb-oldala

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!