Jakab Péter a legutóbbi parlamenti választásokon a 110. helyen szerepelt a Most-Híd választási jelöltlistáján. A képviselői mandátum ugyan nem jött össze számára, de nem kellett sokáig szomorkodnia. Ma már az Általános Egészségbiztosító kassai kirendeltségét vezeti. A pozíciót versenypályázat és kihívó nélkül nyerte el

 

A Sme értesülései szerint Jakab Péter korábban inkább az adózási területen, mint az egészségügyben volt aktív.

 

Titkolt politikai jelölt

 

 hirdetes_400x285  

Amikor a napilap rákérdezett Bugáréknál, hogy került Jakab vezető pozícióba, Debnár Klára, a Most-Híd szóvívője azt válaszolta, hogy pályázaton nyert.

 

Hogy hazudott, az Állítsuk meg a korrupciót Alapítvány képviselője, Martin Turček jött rá. A Sme cikke alapján az infótörvényre hivatkozva kikérte az egészségügyi minisztériumtól a versenypályázat anyagát. A minisztérium, mely az Általános Egészségbiztosító száz százalékos részvényese, válaszában elismerte, hogy semmilyen meghallgatás nem volt. A napilap rendelkezik az erről szóló levéllel.

 

Az állami egészségbiztosító kerületi fiókját korábban Marcel Forai vezette. Ő a második Fico kormány alatt később a VŠZP országos igazgatója lett. 2015-ben le kellett mondania, mivel kiderült, hogy a biztosító saját nénikéjével kötött jelentősen túlárazott szerződéseket.

 

„Rossz információm volt,”

 

válaszolt Debnár Klára arra a kérdésre, miért állította, hogy Jakab pályázaton lett kiválasztva, ha semmilyen pályáztatás nem volt.

 

Debnár Klára (jobb szélen) a 2016. novemberi magyar-magyar párbeszéd egyik moderátoraként. 2007 – 2011 között a szlovák közmédia magyar adásának főszerkesztője volt, ebben a választási ciklusban pedig Sárközy Irén (Most-Híd) képviselői asszisztense. Kép: Körkép.sk

 

Jakab, aki 2016. november elsejével került az Általános Egészségbiztosító kassai kirendeltségének élére, nem válaszol a sajtónak a kinevezésével kapcsolatos kérdésekre.

 

„A válasz meglepett, hiszen a versenypályázat részletei helyett kiderült, hogy semmi ilyesmi nem volt, a Most-Híd szóvivője pedig hamis információt közölt,”

 

reagált a minisztérium levelére Turček.

 

Jakab kinevezése szerinte politikailag titkolt pártjelölésnek,” tette hozzá az aktivista.

 

Bugárék gyorsan tanulnak

 

Az eset a pártalapon osztogatott trafikok egy újabb szomorú példája. Ez szerinte azért is kínos, mert a Most-Híd az előző, Radičová kormány tagja is volt. 2011-ben az akkori kormány határozatban vetett gátat a politikai jelöléseknek, legalább az állami vállalatok igazgatótanácsi szintjein, a jelölteknek pedig versenypályázaton kellett részt venniük.

 

Sme.sk/Körkép.sk

 

Nyitókép: Sme.sk

 

További ajánlott írások:

 

Most-Hidas képviselőjelölt lett az állami Általános Egészségbiztosító kassai igazgatója

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!