Andrej Kiska köztársasági elnök soha nem fog tárgyalni Marian Kotlebával, a Mi Szlovákiánk Néppárt (ĽSNS) vezetőjével – jelentette ki egy előadás alkalmával. Szerinte a szélsőséges politikus kijelentései és nézetei elfogadhatatlanok. 

 

Nem ül egy asztalhoz Kotlebával

 

„Nem ülök le egy asztalhoz – ahogy korábban a Szlovák Nemzeti Felkelésben (SZNF) harcolókat fogadtam –  egy olyan emberrel, aki szerint a SZNF történelmünk legsötétebb napja volt és mivel  a szlovák nemzet tagjai vagyunk, nem érdekli 70 ezer elhurcolt és lemészárolt zsidó.”

 

-mondta a diákoknak a Nagyszombati Egyetemen tartott szerdai találkozóján. Hozzátette, hogy továbbra is kitart nézete mellett annak ellenére, hogy a lakosság 30 százaléka nem értett egyet azzal, hogy a tavalyi választásokat követően nem hívta tárgyalásra Kotlebát.

 hirdetes_300x300  

 

Nyilatkozott a mečiari amnesztiákkal kapcsolatban is

 

Kiska elmagyarázta, hogy akkor is megéri harcolni álláspontunk igazáért, amikor nem mindenki ért meg bennünker. „Annak ellenére, hogy a roma kérdésben, a migránsok ügyében vagy Kotleba esetében kiállok nézeteim mellett, az elnökbe vetett bizalom és népszerűség még mindig magas, továbbra is a kétszerese a második legnépszerűbb politikusénak.” – mondta a diákoknak.

 

Az államfő nyilatkozott a mečiari amnesztiákkal kapcsolatban is, amely Michal Kováč államfő fiának elrablásához és Róbert Remiáš halálához köthető. „Mindannyiunknak tudnu k kellene, hogy mi történt, ki volt az elkövető  és nem kellene-e börtönben ülnie annak, aki ezt tette.”

 

Kiska foglalkozott a romák helyzetével és  a szlovák felsőoktatási intézmények minőségével is. A jogászhallgatóknak azt is elmondta, miért nem nevezi ki az alkotmánybírókat.

 

webnoviny.sk

kép: SITA

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!