Ahogy arról a Körkép.sk is beszámolt, a Smer egyik parlamenti képviselője 17 évnyi tagság után hátat fordít Fico pártjának, mert az szerinte már csak az oligarchák érdekeit képviseli, és nem engedi érvényesülni a fiatal, embereknek segíteni akaró politikusokat. Anton Martvoň tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta, a Smer oligarcháival találkozott a parlamentben is.

 

„A Smerben az oligarchák térnyerését lehet látni, akiknek emberei foglalták el a fontos pozíciókat”

 

jelentette ki a most már csak volt smeres politikus, aki állítása szerint a smer zsolnai megyefőnök-jelöltje (Juraj Blanár) ellen indulna a megyei választásokon, elmondása szerint, hogy „azoknak a baloldali szavazóknak is legyen kire voksolnia, akiknek elege van a Smer oligarcháiból”.

 

Široký, Výboh meg a többiek a parlamentben

 hirdetes_810x300  

 

Martvoň beszélt arról is, hogy számos törvénytervezet nem kerülhetett a parlament elé, mert az oligarchák beavatkoztak.

 

„Velem is többször előfordult, hogy a parlament épületében találkoztam ezekkel az emberekkel. (…) Široký úrral például személyesen találkoztam az egyik volt házelnök irodájánál. Tekintettel arra, hogy ügyvéd vagyok, nem fogok neveket mondani”

 

közölte Martvoň, így a sajtótájékoztatón nem derült ki, a volt parlamenti elnökök közül melyikről is volt szó. A kiugrott smeres párttag azt is elmondta a Smerrel kapcsolatban Miroslav Výboh neve is gyakran felmerült, őt a szlovákiai sajtó szintén Smerhez közeli oligarchaként tartja számon (és a Pandur és Panam Papers botrányban is érintett volt).

 

„Az hiszem a médiában több oligarcha neve is felmerült már, és a velük kapcsolatos hírek többé-kevésbé igazak“

 

jelentette ki Martvoň. Később hozzátette, hogy Ivan Kmotríkot és Vladimír Poórt sosem látta még a Smer házatáján.

 

A képen Anton Martvoň. Fotó: Weboviny.sk

 

Fico szerint Martvoň duzzog

 

Robert Fico kormányfő tegnap az Eperjes megyei látogatása alkalmából nem akart különösebben foglalkozni az üggyel, igyekezett úgy tenni, mintha csak politikai bosszúhadjáratról lenne szó:

 

„Nincs két évem [hogy kommentáljam]. Nem csinálok neki reklámot. Nem kapta meg a jelöltséget, hát támadásba lendült. Mind a 17 ezer párttag esetében reagálnunk kellene a csalódott fiatal fiúk kijelentéseire? Ez az ő részéről érthető lépés, amit meg kellett lépne, ha jelöltetni akarja magát a Smer szervezetein kívül“

 

mondta a miniszterelnök.

 

Kaliňáknak le kéne mondania

 

Újságírói kérdése (némileg talán habozva), Martvoň Robert Kaliňákról is nyilatkozott.

 

„Ami Kaliňákot illeti, egy jóval tapasztaltabb politikusról van szó, mint hogy én osztogassak neki tanácsokat. (…) De személy szerint azt gondolom, hogy ilyen mértékű szabálytalanságok esetében – amelyeknél egy másik párttagot azonnal kizártak volna – meg kéne fontolnia, hogy legalább a Smer alelnöki posztjától megváljon”

 

Később ennél konkrétabb is volt:

 

„Személy szerint úgy gondolom, hogy tekintettel arra, ami történik és hogy milyen mélységekig jutott, lehetőséget kéne adnia az új arcoknak, és le kéne mondania”

 

 

HNonline.sk, Körkép.sk

Nyitókép: DennikN.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!