Ahogy a felvidéki magyarságon rian át szerencsétlenül egy törésvonal, ugyanúgy oszlik meg a Szlovákiában élő magyar nemzetrész is Bugár Béla megítélésében.

 

Vannak, akik csodálják és magasztalják képességeit, azonosulnak megegyezésre és kiegyezésre hajlamos természetével, vannak olyanok, akik árulózzák, megvetően megalkuvónak tartják, és úgy vélik, nem képességeinek, felkészültségének köszönheti politikai karrierjét, hanem sokkal inkább hajlékonyságának és simulékonyságának.

 

A megosztottságot az is tovább mélyíti, hogy a vegyespárt elnöke gőzerővel keresi és meg is találja legtöbb esetben a szlovákokkal a kompromisszumokat, legtöbb esetben inkább a felvidéki magyarság kárára, mintsem előnyére. Ebből aztán egyenesen következik, hogy Bugár Bélában hiánycikk a tökös kiállás a magyar érdekek mellett!

 

 hirdetes_300x300  

Ne mozogj, mert hullámzik

 

A behúzott farkú, fal mentén somfordáló politikai és erkölcsi magatartás sokkal inkább a hatalomban rejlő öncélú lehetőségek kihasználására alkalmas, mintsem a közösség érdekeinek szolgálatára. Ne mozogj, mert hullámzik elv alapján a vele rokonszenvezőknek ez tökéletesen megfelel, míg a másik táborban erős ellenérzéseket szül. Ez ugyanúgy alkalmas, sőt önigazolásul szolgál azoknak a magyar gyökerű felvidéki embereknek is, akik már csak nevükben viselik magyarságukat, lélekben feladták, eladták!

 

Folytatás…

 

[stw]

 

Viszont egy szó, mint száz, nem lehet őt nem tudomásul venni, nem lehet őt teljesen leírni és elfelejteni vélt és valós érdemei tiszteletben tartása mellett. Bugár Béla egyelőre még kikerülhetetlen! Ezt bizonyítja a magyar nyelvű internetes újságok cikkeinek olvasottsága pártállástól függetlenül: ilyen vagy olyan okból kifolyólag messze a legolvasottabbak azok a cikkek, amelyeket pozitív vagy negatív hangnemben Bugár Béla neve fémjelez címlapsztoriként.

 

A kettős beszéd mestere

 

Bugár ezt mondta, azt mondta, ezt tette, azt tette, ideges volt, nyugodt volt stb. És ő tesz is érte eleget, hogy címlap sztoriként kerüljön az újságokba, nem csak a magyar nyelvűekbe, hanem a szlovák nyelvűekbe is. Mert Bugár mestere a kettős beszédnek! De ez természetes is (ha nem is gerinces), mivel vegyespárt elnökeként meg kell nyerni a szlovák olvasókat (szavazókat), és a magyar olvasó-szavazókat is.

 

„Semmi esetre sem válunk tiszta etnikai párttá”

 

szól a szlovák szavazókhoz. a TA3 V politike (Politikában) című vitaműsorában. Ugyanabban a műsorban rinyáló hangnemben szólt a magyarokhoz is: nagyon szeretett volna együttműködni az MKP-val a megyei választásokon, utána az önkormányzati választásokon, esetleg az európai parlamenti választásokon is. Aztán majd a parlamentin meglátjuk…De az MKP ezt elutasította (sicc!).

 

A probléma ő maga

 

Viszont lassan, de biztosan egyre több emberben tudatosul, hogy a felvidéki magyarság törésvonalát kiváltó rianásnak az előidézője ő maga volt. Egyre többen érzik azt is, hogy a több évtizedes politikai csatározásokban szerzett gerincgörbülete soha többé nem fog már kiegyenesedni! Eltúlzottan hosszú ideje tartó politikai pályafutása alatt a parlamenti székeket többször cserélhették már viszonylag kényelmesebbekre, de olyanra soha nem tudták leültetni, hogy az a gerinc kiegyenesedjék!

 

Egyszer a bútorcsere helyett talán másfajta cserével kellene próbálkozni!

 

Száraz Dénes

Nyitókép: pluska.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!