A Denník N napilap arra volt kíváncsi, hogyan szavaznak majd a szombati megyei önkormányzati választáson Besztercebánya megye híres közszereplői, sportolói, művészei.

 

Ozo Guttler,Expres Rádió, Korben Dallas együttes

 

Biztos, hogy elmegyek szavazni. Lunter úrra fogok voksolni, mert számomra ő az egyetlen választható demokratikus jelölt. Az akire szavazni szerettem volna visszalépett Lunter érdekében, aki jelenleg az egyetlen választás Besztercebánya megyében. Aznap utazni fogunk a zenekarral Szlovákiában ezért kénytelen voltam megváltoztatni az utunkat annak érdekében, hogy szavazhassunk.

 

 hirdetes_810x300  

Matej Tóth, olimpiai bajnok sportoló

 

Az állandó lakhelyem Besztercebányán van, így ott fogok szavazni. Biztos elmegyek. Minden választáson részt veszek, ha épp Szlovákiában tartózkodok. Ráadásul Besztercebányán most nagy a tét, egy demokratikus jelöltre fogok szavazni.

 

 

Martin Macharik, aktivista

 

Ján Lunterre fogok szavazni. A személyes, ügyes és becsületes története számomra garancia, hogy a megyénk hosszú idő után egy komoly vezetést kap, amelynek érdekében áll dolgozni és nem csak lopni

 

 

Jana Dubovcová, egykori ombudsman

 

Biztosan elmegyek szavazni, Ján Lunterre. Megszólított az életútja.

 

Eva Kováčechová, a Jogi Tanácsadó Központ igazgatója

 

Biztos elmegyek szavazni és nemcsak azért, mert a fasizmusnak nincs helye a megyénkben. Arra az emberre fogok szavazni, aki már bebizonyította, hogy eredményeket tud felmutatni, amelyek reményt adnak, hogy a valódi pozitív eredményeket a megyében is láthatjuk majd. Nem elég nekem, ha egy ispán azzal büszkélkedik, mennyit spórolt a megyében. Számomra az a fontos, hogy a kerület előre haladjon és érvényesüljön az emberek pedig végre lássák, hogy a megye és megyefőnök is csinál valamit.

 

Dalibor Surkoš, Nagykürtös polgármestere

 

Természetesen készülök szavazni. A mi megyénkben ez nagyon fontos. Még nem döntöttem biztosan, de biztos nem Kotlebára szavazok. Találkozni fogok Lunterrel, mert eddig erre nem került sor, kíváncsi vagyok, mond-e vlaami újat. Őszintén megmondom, első választásom Mičev volt, most Kašper szimpatikus. A járásunkban háromszor járt és bejárta az egész megyét. Lehet, hogy Lunter is meggyőz, meglátjuk. Számomra fontos, hogy ne legyen ott Kotleba.

 

 

Peter Balko, író

 

Elmegyek szavazni és Lunterre voksolok. Besztercebánya megyét az utóbbi négy évben egy olyan ember vezette, akinek nincs ott semmi keresnivalója. Kotlebának nincs semmi keresnivalója az élpolitikában sem. Tetszik nekem Lunter programja, de ez egy nagy gesztus is, amit a megyének kellene megtennie annak szimbólumaként, hogy nem akarjuk ott a szélsőséges Mariant.

 

 

Denník N
borítókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!