Igor Matovič visszautasíthatatlan ajánlatot tett az MKP számára. A javaslat a Smert elutasító Most-Hidas választókat is elgondolkodtathatja.

 

Az OĽaNO elnöke kedden este a DenníkN által szervezett ellenzéki fórumon arról beszélt, hogyan lehet leváltani a Smer – SNS – Most-Híd kormányt. Mint elmondta, a magyar szavazatokra is szükség van ahhoz, hogy a Robert Fico vezette kormányt le lehessen cserélni.

 

Igor Matovič szerint segítő kezet kell nyújtani a Magyar Közösség Pártjának ahhoz, hogy visszakerüljön a parlamentbe.

 

 hirdetes_810x300  

Mint fogalmazott: „Nem szabad két dolgot kockáztatnunk. Egyrészt, hogy negyedszer sem jutnak be a parlamentbe, és elveszik 4,5 százalék demokratikus, Fico-ellenes szavazat, illetve, hogy Bugár esetleg megszelídíti őket és azzal, hogy nem jutnak be a parlamentbe, végeredményben Bugárnak segítenek újra kormányt alakítani a Smerrel. Csak azért, mert mi nem akartuk őket. Ha az SaS és a KDH nem is értene ezzel egyet, mi készek vagyunk választások előtti koalíciót kötni velük. Azon leszünk, hogy egyezségre jussunk az MKP-val.“

 

A fórumon  a KDH elnöke, Alojz Hlina is reagált Matovič szavaira. A Körkép.sk videójában megtekinthető az egész rész.

 

 

Hlina korábban már jelezte, hogy fenntartásai vannak az MKP-val kapcsolatban, szerinte ugyanis nem elég lojálisak Szlovákiához.

 

Menyhárt József, az MKP elnöke már reagált portálunknak az ajánlatra. Erről szóló írásunkat hamarosan közöljük. A témával, Matovič ajánlatának lehetséges következményeivel a későbbiekben külön elemzésekkel foglalkozunk a Körképen.

 

Olvasd el korábbi interjúnkat is Igor Matovič-csal:

 

Igor Matovič a Körképnek: Az MKP jobb lenne a parlamentben, mint a bizniszelő Most-Híd

 

Körkép.sk/KZS

Nyitókép: Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!