Beblavý bemutatta új pártjának tagjait és megkezdték az aláírásgyűjtést - Körkép.sk
politika

Beblavý bemutatta új pártjának tagjait és megkezdték az aláírásgyűjtést

A Spolu – Občianska demokracia (SPOLU) párt alapítói megkezdték a regisztrációhoz szükséges aláírások összegyűjtését – tudatta pénteki sajtótájékoztatóján Miroslav Beblavý, aki az új párt tagjait és a jövőre vonatkozó terveket is bemutatta.

 

A pártot a következő év során szeretnék regisztrálni. A párt bejegyzéséhez legalább 10 000 aláírás szükséges.

 

Azért ma kezdték meg a gyűjtést, mert 1989. noveber 17. üzenetét kívánják követni, hiszen azt a modern Szlovákia történetének legfontosabb mérföldkövének tartják.

 

Az alapítók Miroslav Beblavý, Jozef Mihál, Katarína Macháčková, Zuzana Zimenová, Simona Petrík, Viera Dubačová és Oto Žarnay független parlamenti képviselők. “Szlovákiának új politikai erőre van szüksége” – mondta a sajtótájékoztatón Beblavý.

 

Egy új pártot kell alapítani, mert más lehetőség nem létezik” – mondta az új párt csapatának bemutatása során Beblavý, majd hozzátette, hogy a jelenleg létező pártok közül egyik sem nyújtja a változás lehetőségét, melyre Szlovákiának szüksége van. A politikából hiányzik a vízió, ő és a csapata pedig megoldásokat akarnak kínálni, hogy a fiatalok ne távozzanak külföldre.

 

A megalakuló párt erős és modern gazdaságot akar, ami jobb fizetést biztosítana az emberek számára. Mindemellett jobb egészségügyi ellátást és oktatást, valamint európai irányultságot ígérnek. Beblavý szerint egy éven belül meglesznek a programpontok és 50 törvényjavaslat, melyet benyújtanak a parlamentbe. A SPOLU további az egyes régiók problémáit is szem előtt szeretné tartani. “Megoldásokat akarunk nyújtani a jobb élethez” – tette hozzá Mihál.

 

A párt alapítótagjaival együttműködik még Vladimír Bilčík, Ľudmila Chodelková, Pavel Nechala, Dalibor Roháč, Martin Vavrinčík és több tíz aktivista az egyes régiókból. A pozsonyi találkozón részt vettek az új Progresszív Szlovákia alakuló párt képviselői, Lucia Ďuriš Nicholsonová, a parlament SaS-es alelnöke, az SaS-ból távozó Martin Poliačik, valamint a KDH alelnöke, Pavol Zajac.

 

Forrás: teraz.sk/Körkép.sk

Nyitókép: SITA

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket