A Spolu – Občianska demokracia (SPOLU) párt alapítói megkezdték a regisztrációhoz szükséges aláírások összegyűjtését – tudatta pénteki sajtótájékoztatóján Miroslav Beblavý, aki az új párt tagjait és a jövőre vonatkozó terveket is bemutatta.

 

A pártot a következő év során szeretnék regisztrálni. A párt bejegyzéséhez legalább 10 000 aláírás szükséges.

 

Azért ma kezdték meg a gyűjtést, mert 1989. noveber 17. üzenetét kívánják követni, hiszen azt a modern Szlovákia történetének legfontosabb mérföldkövének tartják.

 

 hirdetes_810x300  

Az alapítók Miroslav Beblavý, Jozef Mihál, Katarína Macháčková, Zuzana Zimenová, Simona Petrík, Viera Dubačová és Oto Žarnay független parlamenti képviselők. “Szlovákiának új politikai erőre van szüksége” – mondta a sajtótájékoztatón Beblavý.

 

Egy új pártot kell alapítani, mert más lehetőség nem létezik” – mondta az új párt csapatának bemutatása során Beblavý, majd hozzátette, hogy a jelenleg létező pártok közül egyik sem nyújtja a változás lehetőségét, melyre Szlovákiának szüksége van. A politikából hiányzik a vízió, ő és a csapata pedig megoldásokat akarnak kínálni, hogy a fiatalok ne távozzanak külföldre.

 

A megalakuló párt erős és modern gazdaságot akar, ami jobb fizetést biztosítana az emberek számára. Mindemellett jobb egészségügyi ellátást és oktatást, valamint európai irányultságot ígérnek. Beblavý szerint egy éven belül meglesznek a programpontok és 50 törvényjavaslat, melyet benyújtanak a parlamentbe. A SPOLU további az egyes régiók problémáit is szem előtt szeretné tartani. “Megoldásokat akarunk nyújtani a jobb élethez” – tette hozzá Mihál.

 

A párt alapítótagjaival együttműködik még Vladimír Bilčík, Ľudmila Chodelková, Pavel Nechala, Dalibor Roháč, Martin Vavrinčík és több tíz aktivista az egyes régiókból. A pozsonyi találkozón részt vettek az új Progresszív Szlovákia alakuló párt képviselői, Lucia Ďuriš Nicholsonová, a parlament SaS-es alelnöke, az SaS-ból távozó Martin Poliačik, valamint a KDH alelnöke, Pavol Zajac.

 

Forrás: teraz.sk/Körkép.sk

Nyitókép: SITA

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!