Győzött a józan ész Nyitra megyében - Körkép.sk
Gábor, Karina
  • HUF: 383.76
  • USD: 1.08
  • 10 °C
  • 16 °C

Hirdetés (X)

politika

Győzött a józan ész Nyitra megyében

Az MKP megőrizte arcát és hitelét. Komoly csata volt, de végül győzelmet hozott. Az MKP erősebben jött ki zsigárdi Kerületi Tanácsának üléséből, mint ahogyan arra érkezett.

 

Nincs lefekvés, nincs opportunizmus, nincs formális koalíció. Bár voltak próbálkozások, a fokozatosan kialakuló többség végül megálljt parancsolt a hatalomvágynak és kerek-perec elutasított egy Belica mögötti esetleges Smer – SNS – Most-Híd – MKP koalíciót Nyitra megyében.

 

Ez a döntés a párt választóinak, szimpatizánsainak, és a józanul gondolkodó tagjainak diadala. Sokan fogtak össze annak érdekében, hogy az MKP továbbra is választható párt maradhasson. A nyomás, melyet kifejtettek, kézzelfogható volt. A legjobb pillanatban fogtak össze az MKP-t féltők, és arattak erkölcsi győzelmet.

 

SJE Nyílt nap

Az MKP zsigárdi Kerületi Tanácsa megmutatta, hogy lehet bármilyen nagy a kisértés, a pártban továbbra is a józan ész diktál. És bár néhányan most lehet, hogy csalódottak, a Belica mögötti formális koalíció elutasítása elengedhetetlen volt annak érdekében, hogy az MKP parlamenti visszakerülésének esélye megmaradjon. Mi több, erősödjön.

 

Jó hír az is, hogy az ún. kemény mag, a gerinces, megalkuvást nem tűrő felvidéki magyarság továbbra is meghatározó erővel bír a párt holdudvarában, annak táborában és a párton belül is. Erre lehet építeni.

 

Jöhet a következetes, kemény munka Nyitra megye magyarsága érdekében. Az MKP Zsigárdon most egyet hátra lépett, hogy a megfelelő időben két lépést előre léphessen.

 

Király Zsolt

Nyitókép: archív

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Csemez László
2017. nov. 24. 10:55

Igen: egy lépést hátra,kettőt előre mondta Lenin és jött a Sztálin.

Nagy Jenő
2017. nov. 24. 19:12

Zs. Feszty: írja: No azér'! Mit akart ezzel mondani a MOST-Híd KN képviseloje ???. N. J.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Király Zsolt

Király Zsolt, 45 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben, a Heti Válaszban, valamint több országos szlovák és magyar nyelvű médiában is publikált.

Hirdetés (X)

Kövessen minket