A Smer-SD Szlovákia modern kori történelmének legsikeresebb projektje, így ötödször is készen áll arra, hogy megnyerje a parlamenti választásokat – jelentette ki a Smer turócszentmártoni kongresszusán a párt elnöke, Robert Fico.

 

A választásokat nem lesz könnyű megnyerni. Tanúi vagyunk a destruktív populizmusnak és az új politikai stílus, a menedzserizmus kialakulásának. Valaki úgy gondolja, hogy egy államot lehet úgy irányítani, mint egy céget, de ez nem így van. A választásokat azért sem lesz könnyű megnyerni, mert a Smer-SD az ellenzék és a média figyelmének középpontjában áll. Mindegyikünket figyelik, figyelemmel kísérik, hogy mit csinálunk, sőt, ellenőriznek minket. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy elérhető cél az, hogy újra megnyerjük a választásokat, még ha nehéz is lesz“ – mondta Fico.

 

A kormányfő elmondása szerint, ha valaki úgy vélekedik, hogy a politikát úgy kell csinálni, hogy az a választók száz százalékának megfeleljen, az téved. Fico szerint a Smer elfelejtheti azt, hogy politikájával egyszerre meg fogja tudni szólítani a pozsonyi értelmiségieket, vállalkozókat, kisvállalkozókat és a nyugdíjasokat. „Mi a szociális érzéssel rendelkező szavazókat szeretnénk megszólítani“- magyarázta.

 

 hirdetes_300x300  

Robert Fico állítja, hogy a Smer-SD egy olyan párt, melynek világos az EU és NATO orientáltsága. „A jövőben a többi párttal való együttműködés csupán akkor képzetlhető el, ha világosan a proeurópai irányvonalat követik. Ebből nem engedünk.“

 

Fotó: HN/Pavol Funtál

 

„Ha megdobnak kővel, dobd vissza kettővel”

 

Fico azt is kijelentette, hogy a Smer ezentúl nem tartja magát az ismert bibliai mondáshoz, miszerint „Ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel. ” „Amennyiben a Smert megdobják kővel, akkor mi visszadobunk kettővel“ – jelentette ki a pártelnök, majd hozzátette, a Smer nem tűri tovább a hazugságokat, a disznóságokat, csalást és hamisságokat az ellenzék és a média részéről.

 

Jó pár éve beszélgetünk a Smerben arról, hogy miképpen kellene reagánunk a minket ért támadásokra. Az ellenzék meg sem mert szólalni a rendkívüli ülésen. Kiderült, ahhoz, hogy az ellenzék védtelen legyen, elég néhány jó érv és kérdés“ – magyarázta Fico.

 

Részünkről véget ért a politikai korrektség korszaka, meg kell védenünk magunkat” – hangsúlyozta, majd mintegy negyven perces beszéde végén immár hagyományosan a Smer arany emlékérmével tüntette ki pártja leghűségesebb tagjait.

 

 

Forrás: teraz.sk/Körkép.sk

Nyitókép: TASR/Michal Svítok

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!