Robert Kaliňák belügyminiszter a mai nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy nincs semmiféle problémája Andrej Kiskával, éppen ellenkezőleg: Kiskának van problémája velem.

 

Csupán feleltem a támadásaira, amelyek mostanában rendszeressé váltak. Neki van problémája velem. Ő az, akinek nem tetszik, hogy nyilvánosságra kerültek a rejtegetett problémái, és már szokássá vált, hogy a bűnbak mindig a belügyminiszter. Én nem tehetek róla, hogy problémákkal küzd. Ez az ügy nem a rendőrséghez tartozik, hanem a Pénzügyi Hatósághoz. Ezért kérdezem én, nekem mi közöm van az egészhez?” – tette fel a költői kérdést Kaliňák.

 

„Ők nagyon jól tudják, hogy milyen mulatság volt a gépen“

 

 hirdetes_300x300  

A belügyminiszter Kiska mexikói repülőútjával kapcsolatban először nem is kívánt nyilatkozni. „Nem szeretnék visszatérni ehhez az ügyhöz. Ők nagyon jól tudják, hogy milyen mulatság folyt a kormánygépen. Annyit mondhatok, hogy a történtek nem állnak összefüggésben a repüléstől való félelemmel és a hirtelen rosszulléttel. Ez egy kínos kifogás“ – mondta Kaliňák a Kiska által összehányt kormánygéppel kapcsolatban.

 

Kaliňák azt is hozzátette, hogy az államfőnek eddig nem küldték ki a számlákat az elnöki különgép állítólagosan személyes célú használata miatt, mert azokat sztornózták.

 

 „Az államfő úr az egyik kezével szétosztja a fizetését az embereknek, a másik kezével pedig kiveszi az egymilliót a zsebükből (Kaliňák szerint Kiska kb. egymillió eurót költött a kormánygép magáncélú használatára). Ezen igazán elgondolkodhatna“.

 

Kaliňák: Kiska bort iszik és vizet prédikál

 

Kaliňák azt is elmondta, hogy nem foglalkozik azzal, hogy Kiska újra indulni fog-e az államfőválasztáson. „Azt mondta, ha valakiben csak a gyanú árnyéka is felmerül, annak távoznia kell. Most arról kellene elgondolkodnia, hogy mit beszél és hogyan cselekszik. A cége pénzét felhasználja az államfőválasztási kampányra, utána pedig az erkölcsösségről prédikál“ – konstatálta Kaliňák, majd hozzátette, hogy Kiska személyes célokra is használhatja a kormánygépet, de azt meg kell fizetnie. „Lehetősége van arra, hogy hazarepüljön de azt meg is kell fizetni. 800 euró remek ár“ – mondja a miniszter.

 

Fotó: YouTube

 

Kaliňák szerint Kiska fenyegetőzött

 

Robert Kaliňák szerint az államfő háromnegyed éve megalapozatlanul és egyre keményebben támadja.

 

A miniszter kijelentette, hogy az államfő már azelőtt megfenyegette őt, hogy nyilvános támadásba kezdett volna. „Még azelőtt, hogy ez az egész ügy elkezdődött volna, üzeneteket küldözgetett nekem, hogy támadásba lendül, ha valamit nem teljesítek. Úgy látszik, hogy valamit nem teljesíthettem, ő pedig támadásba lendült“ – mesélte Kaliňák.

 

Kiska Kaliňákot kritizálta

 

Kiska utoljára a Vasárnap hetilapban kritizálta Kaliňákot: „A munkatársaim mindig a szememre vetik, hogy akkor is a jót keresem az emberekben, ha százszor is azt hallom róluk, hogy jellemtelen, hamis emberek…én mégis mindig esélyt adok nekik. Ma már tudom, hogy a tapasztalat rendkívül fájdalmas tud lenni. Erre Robert Kaliňák belügyminiszter a tipikus példa“ – mondta az államfő.

 

 „A belügyminiszterről már azelőtt sok rosszat hallottam, hogy elfoglaltam a pozíciómat. Sokan figyelmeztettek arra, hogy ne higgyek neki. Barátságos, sőt rendkívül nyájas ember, de ha az érdekei úgy kívánják, akkor képes az embert rögtön becsapni“.

 

 

Forrás: HNonline.sk/Körkép.sk

Nyitókép: info.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!