A hét egyik legnagyobb storyja a hazai politikai életben nem is annyira a kormányfőváltás és a Smer-SNS-Most-Híd kormánykoalíció úthengerének továbbhaladása volt, hanem az, hogy mindezért Bugár Béla bocsánatot kért! Legalábbis látszólag. A story tehát egy sorry, amellyel a vegyespárt elnöke megkövette az ország polgárait. Nagyon kevés!

 

„Úgy gondolom, hogy az ország újkori történelmének talán legviharosabb hónapja van mögöttünk. A Híd nevében szeretnék bocsánatot kérni mindazért, amit az elmúlt hónapban meg kellett élniük“

 

jelentette ki bejegyzésében.

 

A fiatal ország újkori történelmének (már ez is képzavarnak minősül, hiszen csak újkori történelme van az országnak) legviharosabb hónapjáért a saját és pártjának hozzájárulását és felelősségét elintézte tehát egy bocsival! Szinte felesleges ismételgetni, mert mindenki ismeri a vegyespárt és elnökének politikai felelősségét a történtekért. Három pontban mégis érdemes összefoglalni az előzményekkel együtt:

 hirdetes_810x300  

 

  1. Bugárék két évvel ezelőtt tagjai lettek egy olyan hiteltelen és korrupciós ügyek gyanújától hemzsegő kormánynak, amit saját maguk is vehemensen bíráltak a választási kampány során.
  2. A közös kormányzás alatt folytatódott a politikai üzérkedés, amire egy fiatal újságíró igyekezett fényt deríteni. Gyilkosság áldozatává vált párjával együtt!
  3. Az országos felháborodás nem csak a tetteseket követeli, hanem a kormány felelősségét is firtatja, és kíváncsi az összefonódás részleteire is. A történésekre Bugár pártjának döntéshozó szerve úgy reagál, hogy előrehozott választásokat követel, és amennyiben ezt nem sikerül elérnie, kilép a kormányból. Aztán mégse! Ott ragadt, pedig egyelőre kilátásban sincs az előrehozott választások kiírása.

 

Ennyi a történet! A politikai felelősséget és a politikai átverést egy jól időzített „bocsikával” igyekezett elintézni! Az arcátlanság és pofátlanság kifejezések versenyeznek ilyenkor a papírra kerülésért, sőt ezeknél kevésbé árnyalt kifejezések is!  A bocsánatkérés a történtek után csak egy megtévesztő hadművelet Bugár részéről, mintha ezzel akarná elterelni a figyelmet a vegyespárt kormányban maradásról, mintha ezzel akarná leplezni erkölcstelen politikai manőverezését!

 

A bocsánatkéréssel két hibát is elkövetett Bugár!

 

Egyrészt nevetségessé tette magát, mert egy magára valamit is adó politikus nem tesz olyan lépéseket, nem hoz olyan döntéseket, amelyekért később bocsánatot kell kérnie a választópolgároktól. Ha netán mégis, akkor a komolyabb politikus ilyenkor gyorsan lemond minden politikai tisztségéről és eltakarodik a politikai életből, hogy megőrizze a tisztességének maradék látszatát!

 

Másrészt a bocsánatkérés felért az eltorzult politikai átverésének beismerésével. Hiszen az ember csak akkor kér bocsánatot, ha valamit vétkezett. Mondjuk, ha politikusként átverte választóit! A következményeket pedig viselnie kell!

 

Nincs bocsánat, Béla!

 

Száraz Dénes

Nyitókép: pluska.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!