Pénteken délután az MKP székházában találkoznak a demokratikus ellenzéki pártok elnökei. A találkozón Menyhárt József (MKP), Richard Sulík (SaS), Igor Matovič (OĽaNO), valamint Alojz Hlina (KDH) ülnek tárgyalóasztalhoz. Az ellenzéki kerekasztal néven összehívott találkozót, melynek vélhetően további folytatása is lesz, Menyhárt József kezdeményezte.

 

Minderről az MKP elnöke számolt be kedden délután Brüsszelben, ahol az MKP a KDH-val közösen Európai Néppárti határozattervezetet nyújtottak be a szlovákiai belpolitikai helyzettel kapcsolatban.

 

Menyhárt József. Kép: reprofoto: Facebook

 

A sajtónyilvános találkozóra délután 14.00 órától kerül sor. Célja, az ellenzéki álláspontok összehangolása a jelenlegi szlovákiai belpolitikai helyzetben.

 hirdetes_300x300  

 

A Körkép.sk információi szerint a találkozón a pártelnökökön kívül Grendel Gábor (NOVA), az OĽaNO parlamenti frakciójának magyar képviselője is jelen lesz.

 

„Ez egy komoly elismerés az MKP stabilitásának és erejének, hogy a mi székházunkba jönnek el először. Mi kezdjük el a demokratikus oldal dialógusát a többi parlamenti és parlamenten kívüli pártokkal”

 

– fogalmazott Csáky Pál.

 

Menyhárt József (B) és Csáky Pál (J). Kép: reprofoto: Facebook

 

„Az esetleges előrehozott választások egy tisztességesebb Szlovákiát eredményezhet”

 

– nyilatkozta Menyhárt.

 

„Értékrendünk van. Magyarok vagyunk, becsületünk van. Tisztességesen akarunk élni, és nem tűrjük el azt, hogy ha valaki hülyét csináljon belőlünk. Ennek mentén ülünk tárgyalóasztalhoz a szlovák ellenzéki pártokkal, és bízok benne, hogy ez nem egyszeri találkozó lesz, hanem akár rendszerszerű kommunikációvá alakulhat és így lépegethetünk előre”

 

– tette hozzá.

 

Ennek alapjainak lerakása céljából az MKP egy ellenzéki fórumot kíván létrehozni, a szlovákiai jobboldal alternatív lehetőségeként, melynek első állomása az MKP székházában április 13-án délután 2 órától sorra kerülő  kerekasztal beszélgetés.

 

Portálunk természetesen élőben számol be majd az eseményekről.

 

 

Körkép.sk

Nyitókép: zoznam.sk

További ajánlott írások:

 

Brüsszelben egyeztetett az MKP és a KDH a szlovákiai politikai helyzetről

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!