A mai Európai Parlament a legrosszabb arcát mutatja az emberek felé. Az EP-képviselők pontosan úgy viselkednek, mint amit nagyon nem szeretnének, ha a saját választóik is ugyanígy cselekednének.

 

Európa vezetői, akik ma látszólag elmeszelték Magyarországot és annak kormányát, semmit sem tanultak az elmúlt évekből és így is mennek már nyugdíjba.

 

A képlet természetesen ennél sokkal összetettebb, de lényegében a migránsválságon keresztül követhető végig az egész folyamat. Azok az országok, államok, EP-frakciók, politikusok, akik nagy jólétükben már józan ítélőképességüket, túlélési ösztönüket is elveszítették, utolsó húzásukkal, bosszúból még belerúgtak egyet abba a népbe és vezetőibe, aki felvállalta és megmutatta, mit és hogyan is kellene Európának cselekednie, ha keresztény többségű akar maradni.

 

 hirdetes_400x285  

Tényleg legyőzték Orbánt?

 

A kérdés csak az, ki győzött le kit a Sargentini-jelentésről szóló mai szavazással. Azok az erők, akik megszavazták a jelentést, és eddig sem fogták fel, mi is a tétje Európa jövője számára az ellenőrizetlen bevándorlásnak? Vagy azok, akik a meghurcolás ellenére is kiállnak saját igazuk mellett?

 

A választ erre a jövő májusi EP-választások fogják nagyon világosan megadni. Orbán Viktort ma látszólag azok a politikusok „utasították rendre“, akiknek vélhetően már a saját választóik is másként gondolkodnak (lásd változó német, brit, svéd, osztrák társadalom, vagy épp a V4-ek.) Orbán Viktor pedig, aki nemrég kapott ismét kétharmados legitimációt saját népétől, csak tovább erősödik a szemükben.

 

A Sargentini-jelentésről szóló szavazás eredménye ugyanis csak erősíti ezeket a folyamatokat.

 

Akik ma egymást ölelgetve és csókolgatva azt gondolják, hogy legyőzték Orbánt (és bennünket), azok nagy részét 2019-ben saját választóik küldhetik majd politikai nyugdíjba saját alkalmatlanságuk miatt.

 

Erről is szólt a mai szavazás.

 

Király Zsolt

Nyitókép: archív

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!