Hirdetés (X)

politika

Áder János: Čaputovával sok mindenben hasonlítunk

A magyar államfő szerint közösösen hozzá tudnak majd járulni a magyar-szlovák együttműködés további gazdagításához

Nyitókép: 888.hu

 

Áder János köztársasági elnök levélben gratulált Zuzana Čaputová megválasztott szlovák államfőnek az elnökválasztáson elért győzelme alkalmából.

 

Az erről szóló dokumentumot kedden juttatta el az MTI-hez a Köztársasági Elnöki Hivatal.

 

“Úgy vélem, az Ön személyében olyan vezetőt köszönthetek a Szlovák Köztársaság államfőjének posztján, aki – hozzám hasonlóan – elkötelezett mind az országaink közötti, mind pedig a térségünket összefűző kapcsolatok fejlesztése iránt – fogalmaz a magyar államfő.

 

Levelében arról ír: bizonyos abban, hogy közösösen hozzá tudnak majd járulni a magyar-szlovák együttműködés további gazdagításához és készen áll ennek személyes megvitatására.

 

“Szívesen véleményt cserélnék Önnel a mindkettőnk számára oly fontos fenntarthatósági és környezetvédelmi kérdésekről, illetve régiónk és Európa jövőjéről is” – tartalmazza a levél.

 

Áder János a továbbiakban kifejezi reményét, hogy az új szlovák államfővel is folytatni tudja az elődjével kezdett konstruktív párbeszédet, amely a kölcsönös bizalom erősítését, a még lezáratlan kérdések megnyugtató rendezését is elősegítheti.

 

“Ennek kapcsán reménykedéssel tölt el az a nyitottság, melyet elnök asszony a nemzeti kisebbségi közösségek számára fontos ügyek iránt mutatott” – hangsúlyozza Áder János.

 

Végül a magyar-szlovák kapcsolatok helyzetének és az együttműködés távlatainak áttekintése érdekében Áder János levelében budapesti látogatásra invitálja Zuzana Čaputovát.

 

MTI

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket