Nyitókép: Körkép.sk

 

Alig 24 óra alatt több mint 5 ezer aláírást sikerült összegyűjtenünk a magyar himnusz megvédésére Szlovákiában. Az aláírók területi megoszlása alapján jól látható, hogy túlnyomó többségük felvidéki magyar. Magyarországról,  eddig 172 aláírás érkezett, a többi Szlovákiából származik.

 

Petícióból egyébként kettő is van, és egy harmadik most készül. Az egyiket portálunk, a Körkép.sk indította el még csütörtök reggel, ez az eddigi legsikeresebb. Alig 24 óra alatt több mint 5400 aláírás gyűlt össze a szlovák és magyar nyelven is megfogalmazott petíciónk alá, melynek a „Védjük meg a magyar himnuszt Szlovákiában” – nevet adtuk. Aki még nem írta alá, az ITT megteheti.

 

DAC – Slovan 1:0, 2017. április 8-án. Kép: Körkép.sk

 

 hirdetes_300x300  

Mindez annak érdekében, hogy a jövőben is énekelni lehessen a magyar himnuszt nemcsak a DAC mérkőzésein, hanem bárhol az országban például március 15. vagy más magyar nemzeti ünnep alkalmából.

 

 

A másik aláírásgyűjtést Simon Zsolt indította, aki a legnagyobb szolgálatot akkor tette volna a parlamentben, ha a himnusz-tiltó törvény ellen szavaz. Ő azonban CSAK tartózkodott. Ennek ellenére ezzel kampányol. Jelenleg 716 aláírásnál tart.

 

A harmadik aláírásgyűjtést az MKP jelentette be csütörtökön késő délután. A párt állítólag még szövegezi annak tartalmát. Az MKP számára az aláírásgyűjtés egyúttal az EP-választások előtti kampány részét képezi.

 

Berényi tegnap az MKP sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a párttagoknak, MKP szimpatizánsoknak is ajánlja a már futó petíciók aláírását.

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: magyar himnusz

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.