Volt egy álmunk. Egy (rém)álom, mely ébredés után sem hagyott nyugodni bennünket.

 

Bárdos a lista élén, Bugár és Menyhárt a lista legvégén. A Körkép.sk több, egymástól független forrásból úgy értesült, hogy a napokban elkészült a magyar-magyar összefogás receptje. Végső körvonalai természetesen az EP-választások eredményétől függenek, de az elképzelés alapja már adott.

 

Felvidéki magyar oligarchák kezdeményezésére a közelmúltban többfordulós, titkos tárgyalássorozat zajlott a Csallóközben a Most-Híd és az MKP vezetőinek részvételével.

 

  hirdetes_300x300   

A cél: átmenteni a hatalmat a parlamenti választások utánra, és megtalálni azt a politikai alakzatot, mely lehetővé teszi a gazdasági lobbi további, zavartalan  tevékenységét a mindenkori kormányban a Most-Híd hatalomból való kiesése után is.

 

A csicskamédiát már aktiválták

 

A lényegében Bugár és Menyhárt irányította pártmédia (Új Szó, Pátria rádió, Paraméter, Ma7, Hírek.sk, Felvidék.ma) az elmúlt napokban már meg is kezdte, illetve hamarosan megkezdi a felek óvatos, egymáshoz való közelítését. Egyelőre még csak finoman, egy-egy hangulatkeltő fénykép, felvezető szöveg, szalagcím, bértollnoki véleménycikk szintjén, de ez a tendencia az elkövetkező napokban, hetekben, hónapokban erősödni fog.

 

A legfőbb probléma – csakúgy, mint a Smernek Ficoval, – Bugár Béla konok ragaszkodása az elmúlt 30 évben elért státuszához. A Most-Híd elnöke korábban már nyilatkozta, hogy a következő parlamenti választásokon is listavezető lenne.

 

A Körkép.sk mindenesetre úgy értesült, hogy Bugár ebbéli ambícióit a felvidéki magyar oligarchák üzleti érdekei hűthetik le. Ha úgy tetszik, saját pártbéli kollégái és a Most mögött álló oligarchák sorolhatják őt hátrább. A tét ugyanis sokkal több, mint a legmegosztóbb magyar politikus, Bugár Béla egója. A tétet súlyos euró milliárdokban, választási ciklusok óta felépített és a most is virágzó biznisz további fenntartásában mérik. Kerül, amibe kerül.

 

Mindez jóval komolyabb indok bármelyik honi politikus személyes ambícióinál. Főleg akkor, ha sem a Most-Híd, sem az MKP jelenlegi elnöke a jelek szerint nem szabad ember. Nagyban kiszolgáltatottak ugyanis a Gorilla-iratokban is szereplő személyeknek.

 

Íme, a recept

 

Portálunk úgy tudja, hogy a tárgyalássorozat által körvonalazódó összefogás jelenlegi, kompromisszumos receptje a következő:

 

A Most-Híd és az MKP (melyben ha jól viselkedik, és Világi Oszkár sikerrel jár, Simon Zsolnak is helyet szoríthatnak) közös választási listát indít, melynek vezetője Bárdos Gyula, a Csemadok elnöke lesz. Bárdos ugyan az MKP Országos Elnökségének tagja, de Berényi József és a nemrég a Körképnek nyilatkozó Duray szerint is jelenleg a legnagyobb politikai mozgástérrel rendelkező politikus a Felvidéken. Még akkor is, ha Bárdos nem éppen vezető típus, és ilyen ambíciói sincsenek. Mindez tökéletesen jellemzi a honi közállapotokat.

 

Pozsony, 2017. április 26.
Bugár Béla, a Most-Híd szlovák-magyar vegyespárt elnöke (b) és Menyhárt József, a felvidéki Magyar Közösség Pártja (MKP) elnöke kezet fog az õszi megyei választásokon való együttmûködés lehetõségeirõl a két párt vezetõi részvételével tartott megbeszélésén az MKP pozsonyi székházában 2017. április 26-án.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

 

További, nagyrészt eldöntött tény, hogy mivel Bugár Béla (egyelőre még) köti az ebet a karóhoz, és nem hajlandó távozni a politikából (ami bizonyos körülmények esetén azért változhat), az egyedüli megoldás számára, ha „lemond“ a listavezetői helyről, és Igor Matovičhoz hasonlóan utolsóként méretteti meg magát az „összefogás listáján“.

 

Elsőkből utolsók, és minden megy tovább

 

Ott, ahol az utolsó előtti személy az államfőválasztással végérvényesen leíródott, politikai alkalmatlanságát bizonyító Menyhárt József lehet. Bugár és Menyhárt úgy „adná el” az egészet, hogy így vállalják a felelősséget és „hoznak áldozatot”. Értsd, a preferenciaszavazatokra, azaz a választók bizalmára bízva további sorsukat.

 

Hogy álom volt-e vagy valóság, az az elkövetkező hetekben kiderül.

 

Hogy mit szólnak mindehhez a választópolgárok, azt akár már most is kifejthetik.

 

Körkép.sk/KT

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 56 olvasónak tetszik ez a cikk.