Nyitókép: MKP Fb-oldala

 

A Most-Híd fennállásának legnagyobb öngóljával megszavazta a magyar himnusz betiltását, de meglepetésre, teljes mellszélességgel az MKP sem támogatja a helyzet rendezését és a magyar jelképek szabad használatát követelő, himnuszéneklő rendezvényt.

 

Össznemzeti összefogással, pártszimpátiától függetlenül szerveződik hetek óta a május 5-i himnuszéneklés Pozsonyban, a szlovák parlament előtt.

 

Sokan tudják, hogy hol a helyük

 hirdetes_810x300  

 

Anyaországi Kossuth-díjas, jeles felvidéki magyar civilek részvételével hirdették meg a vasárnapi rendezvényt, melyre várhatóan több ezren érkeznek majd nemcsak Szlovákiából, de külföldről is. Sokan vonatokkal, saját gépkocsikkal jönnek, mert tudják, hogy hol a helyük. Mint ahogy külön buszok is szállítják a magyarságot a fővárosba, hogy tiltakozásukat fejezzék ki a felháborító törvény ellen.

 

Írd alá a Körkép.sk petícióját a magyar himnusz megvédéséért. Már 8 ezren megtették. Kitöltési útmutató ITT.

 

És mit csinál ilyenkor egy jobb sorsra érdemes magyar párt, az MKP, melynek pozsonyi székháza alig harmincpercnyi kényelmes sétára van a tiltakozás helyszínétől?

 

A Most-Hídéhoz hasonló öngólra készül. Nevezetesen, ugyanarra a napra, ugyanarra az időpontra teszi a Pro Probitate – Helytállásért díjátadóját az ország másik szegletébe, Losoncra. Hogy még véletlenül se legyen jelen és megossza azokat is, akik egyébként Pozsonyba készülnének.

 

Az MKP OE Pozsony helyett Losoncra megy

 

A Menyhárt József vezette MKP Országos Elnöksége és Csáky Pál EP-képviselő ahelyett, hogy földbe döngölné politikai ellenfelét és HELYTÁLLNA ott, ahol most a legjobban kell, úgy néz ki, inkább kihagyja a ziccert és vidékre készül.

 

Annyira nyilvánvalóan abszurd az egész, hogy különösebben körülírni is felesleges: Csak egy politikai kampányanalfabéta képes arra, hogy három héttel az EP-választások előtt, Csákystól, Berényistől a listán ekkora bakot lőjön. Függetlenül attól, hogy melyik rendezvény időpontja mikor volt leegyezve. Egyesek, súlyosbítva a helyzetet még magyarázni is próbálják, hogy miért lehetetlen a halasztás.

 

Az MKP csak hat nappal a május 5-i himnuszéneklő tüntetés előtt tette közzé saját rendezvényét. Kép: Fb

 

Bárhogy is volt, az MKP, mely sokadikként a sorban saját petíciót is indított a himnusztiltás feloldására, április 29-én tette csak közzé saját rendezvényét. Amikor a súlyánál, jelentőségénél, tétjénél fogva összehasonlíthatatlanul nagyobb érdeklődésre számot tartó himnuszéneklés időpontja a szlovák parlament előtt már hetek óta futott.

 

Az EP-választási eredményt kockáztatják

 

Az a párt, amely EP üzenete szerint Európa értékeinek megvédésére készül, szülőföldjén a saját táborához sem képes csatlakozni, ha a magyar himnusz megvédéséről van szó?

 

Ha az MKP nem akar szégyenben maradni, és nem szeretné kockáztatni, hogy a május 25-i EP-választásokon saját választói (akik közül sokan Pozsonyban éneklik majd a magyar himnuszt), a Most-Hídhoz hasonlóan rajtuk is elégtételt vegyenek, elhalasztja saját rendezvényét egy másik időpontra.

 

Elmegy szavazni az idei EP-választásokon?

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

Ellenkező esetben végérvényesen eltűnik a különbség a Bugár vezette Most-Híd és az MKP között. Mint ahogy kijelenthetővé válik az is, hogy míg az egyik párt a parlamentben hagyta cserben a magyarságot a himnusztiltó törvény megszavazásával, a másik a parlament előtt hagyja magára saját táborát.

 

Saját helytállásukat kérdőjelezik meg

 

Menyhártnak, Csákynak, Berényinek, Bárdosnak, Őrynek, mint ahogy az MKP teljes jelenlegi és korábbi vezérkarának megyei funkcionáriusoktól, járási elnököktől, polgármesterektől, EP-képviselőjelöltektől kezdve a járási titkárokig és a 10 ezer tagságig bezárólag a parlament előtt a helyük május 5-én.

 

Ellenkező esetben saját helytállásukat kérdőjelezik meg, és maga a Pro Probitate – Helytállásért díj válik értéktelenné.

 

Petíció a magyar himnusz megmentéséért – Ha magyar vagy, írd alá

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 36 olvasónak tetszik ez a cikk.