Nyitókép forrása: Aktuality.sk

 

Újabb egy hónappal elhalasztották az Andrej Danko és az SNS adó- és szociális intézkedéseinek elfogadását a kormánypártok. Állítólag megpróbálják lefaragni a költségeket. Danko adócsökkentési és szociálisügyi tervei nagyjából 400-600 millió eurós bevételkiesést vagy kiadást jelentenének az államkasszára nézve.

 

Bugár Béla most-hidas pártelnök a Koalíciós Tanács ülése után a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy „egyes javaslatokat még átrágnak, hogy ne jelentsen akkora terhet az állami költségvetésre”.

 

Danko márciusban még élesen kritizálta a Smert, amiért a sajtóban jelenti be szociális intézkedési terveit, anélkül, hogy egyeztetne partnereivel. Ezért Danko úgy döntött, hogy ő is bemutatja az SNS adócsökkentési terveit. Az SNS által kidolgozott törvényjavaslat-csomag eredetileg egy 1,3 milliárd eurós lyukat ütött volna a költségvetésbe. Később aztán finomította retorikáját, és nem emelt különösebb kifogást akkor sem, mikor végül a törvényjavaslatait a Koalíciós Tanács miatt nem kerülhetett a parlament elé.

 hirdetes_810x300  

 

Az SNS tervei közt többek között szerepel az egyéni vállalkozók és a jogi személyek személyi jövedelemadójának csökkentése, a koncessziós díjak eltörlése a nyugdíjasok számára. A Most-Híd ezt még megfejelné az egyéni vállalkozók járulékkötelezettségének csökkentésével és az adóalap adómentes részének emelésével.

 

Bugár szerint tárgyalnak a lehetőségekről, és júniusig van idejük egyezségre jutni.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!