Evelin, Fülöp
  • HUF: 325.46
  • USD: 1.12
  • 16 °C
  • 23 °C
politika

Orbán: az RMDSZ listájára szavazzanak a romániai magyarok!

Orbán Viktor Kelemen Hunorral, az RMDSZ elnökével Kolozsvárott tartott sajtótájékoztatót

Nyitókép forrása: mti/Kolozsvár, 2019. május 8. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke sajtótájékoztatót tart Kolozsváron 2019. május 8-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

 

A miniszterelnök arra biztatta szerdán a romániai magyarokat, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) listájára szavazzanak a közelgő európai parlamenti (EP-) választáson.

 

Orbán Viktor a Kelemen Hunorral, az RMDSZ elnökével  Kolozsváron tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: azoknak a magyaroknak, akik az összmagyar brüsszeli képviseletet szeretnék erősíteni, hogy erős hangja legyen a magyarságnak,  az RMDSZ-re kell szavazniuk Romániában.

 

Kérdésre közölte: a Fidesz nem vár az Európai Néppárt (EPP) döntésére, hanem maga hoz majd döntést, mert nem az EPP a lényeg, hanem az, hogy az EP-választás után hol van Fidesz helye az új európai politikai helyzetben, hogy megfelelően képviselhesse a magyar érdekeket.

 

Azt mondta, ebben a döntésben kulcsszerepet játszik, hogy az EPP merre halad tovább.

 

Jelenleg a néppárt arra készül, hogy stratégiai szövetséget kössön az európai baloldallal, ami nekünk nem fogadható el, mert mára az egész európai baloldal bevándorláspárti lett, miközben a közép-európai élet legfontosabb kérdése, hogy megakadályozzuk a migrációt – közölte Orbán Viktor. Hozzátette: erre a dilemmára kell választ találni a választás után.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket

Megosztás