Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Peter Pellegrini smeres kormányfő szerint a Smer egyes pártagjai azért követelik Robert Fico pártelnök távozását, mert így próbálnak vitát kezdeményezni a párt jövőjéről. A sajtóban kedden megjelent információk szerint több kelet-szlovákiai alapszervezet nyíltan követelte Robert Fico és Robert Kaliňák távozását a párt vezetőségéből. Indoklásul elmondták, hogy a vezetőség nem hajlandó szóba állni a tagszervezetekkel, a Smer botrányai miatt a tagság pedig rohamosan csökken.

 

„A kelet-szlovákiai pártkollégák megnyilvánulása talán arra vezethető vissza, hogy a párton belül egyelőre nem kezdődött érdemi vita a Smer jövőjéről, ezért folyamodhattak a nyilvános nyomásgyakorlás eszközéhez. Üdvözlöm a vitára való kezdeményezést”

 

fogalmazott Pellegrini az újságírók kérdésére. A Fico felelősségét firtató kérdésre azzal a kitérő válasszal felelt, hogy a párt jövőjét illető kérdéseket azért házon belül kellene feltennie a tagságnak. Az újságírókat megkérte, hogy az ezzel kapcsolatos kérdéseket a párt elnökének, Robert Ficonak tegyék fel. Ez azért érdekes, mert Fico jó ideje nem áll szóba a sajtóval, nem is lehet elérni.

 

 hirdetes_300x300  

Richard Raši smeres miniszterelnök-helyettes szerint a Fico távozását követelő nyílt levél egyetlen alapszervezet vezetőjétől származik, és ez a kérdést a párton belül kellene megoldani. Ezt még kedden, az első ezzel kapcsolatos hírekre reagálva jelentette ki. Arra azonban nem tért ki, hogy a levél megfogalmazói épp arra panaszkodnak, hogy a párt vezetése nem áll szóba a tagsággal.

 

Lázadnak a Smer alapszervezetei, a pártelnök távozását követelik

 

„Ha nem újul meg a Smer, többet nem találkozunk”

 

Pellegrini azt is elmondta, hogy számára az a fontos, hogy a Smer politikáját milyen tartalommal töltik fel.

 

„…Hogy visszatérjen a politikai spektrum azon részébe, ahova tartozik, és ne húzódjon a szélsőségek felé azért, hogy egy bizonyos szavazói kört megszólítson”

 

Kiemelte, hogy tekintettel a közelgő parlamenti választásokra, a Smernek nagy mértékű reformon kell átesnie, ha győzni akar a megmérettetésen.

 

„Ha nem sikerül, akkor nagyon valószínű, hogy én így, ebben a formában önökkel már nem fogok találkozni”

 

mondta.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!