Nyitókép: MKP

 

Bugár Béla „politikai k.rvát” csinálna a Menyhárt József alatt az EP-választások óta tetszhalott MKP-ból. Kérdés, hogy a választók ezt engedik- e.

 

A felelősség szétterítésével nyomnák le a választópolgárok torkán a Bugárékkal való közös indulást. Mégpedig lehetőleg bevonva a teljes magyar közösség képviselőit, hogy érdekeltté tegyenek minden potenciális kritikust az együttműködésben. Ez lenne az ún. közös választási lista.

 

Közeledő álláspontok

 hirdetes_400x285  

 

Ezzel szemben a Most-Híd ajánlata EGYELŐRE arról szól, hogy saját választási listájukat nyitnák meg a közös indulás érdekében. Lényegében ugyanazok számára (Csemadok, Kerekasztal, Fórum Intézet, Diákszervezetek, pedagógus és szülői szervezetek, stb. stb. képviselői.)

 

További elvárás Bugárék részéről, hogy mindenki, aki a magyar egységet elárulókkal közös listán kíván indulni a parlamenti választásokon, az váljon cinkossá. Fogadja el a Most-Híd eddigi politikáját, elveit, elképzeléseit.

 

Vállalja magára a vegyespárt Smerrel, SNS-szel való elmúlt négy évének minden felelősségét. Hunyjon szemet afelett, hogy a Most mindenkivel (szó szerint mindenkivel, akitől anyagi hasznot remél) együttműködik, hogy nem hisz az etnikai politizálásban, sem a színmagyar politikai képviseletben.

 

Váljon mindenki cinkossá

 

Hogy mit gondolnak például Orbánról, azt a Bugár utódjának kinézett (ha lesz, mint egyáltalán az utódnak átadni) Ravasz Ábel árulta el.

 

Szombati sajtótájékoztatójuk közepén a politikailag még elég tapasztalatlan Ravasz szavaiból ki lehetett olvasni azt is, hogy a Most listáján való indulás azért nem teljesen szentírás Bugárék számára.

 

Az MKP-ra nézve a legfontosabb következtetés, hogy az elvek feladásáról van szó a közös indulás és a remélt parlamenti bársonyszék érdekében.

 

Az MKP puhább szárnya (főleg Menyhárt és Bárdos, de vannak többen is, csak egyelőre kivárnak) hajlandó a tárgyalásokra, a keményebbek szintén (ide sorolható például Csáky, Őry, stb.). Annyi különbséggel, hogy Csákynak, ahogy a Körképnek adott interjújában hangsúlyozta, azért vannak feltételei.

 

Bugár már nem akadály?

 

A magunk részéről emlékeztetnénk olvasóinkat arra, hogy az MKP álláspontja az idő haladtával jól láthatóan puhul. Míg nem is olyan régen Bugár távozásától tettek függővé bármilyen együttműködést, látva, hogy ez számukra nem elfogadható, ma már ez nem feltétel. Még Csáky részéről sem!

 

Szavaznának-e a felvidéki magyarok egy Bugár-Menyhárt képviselte „összefogás“ listára?

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

A kérdés mostantól fogva az, hogy mi az az elvtelenség, konc, oligarcha nyomásra a politikai túlélésért meghozott „áldozat“, ha úgy tetszik időleges fegyverletétel a két párt között, mely a felvidéki magyar választó számára még elfogadható. És mi az, ami már nem.

 

Hogy a végén, a következő parlamenti választások után nehogy azon kapjuk magunkat, hogy visszatértünk 2006-hoz (ekkor váltották le Bugárt az MKP éléről azok, akik már akkor kiismerték), maga a Harakter továbbra is a politikában biznszel, közben pedig mindannyian megvezethető birkákká váltunk.

 

Király Zsolt

 

További ajánlott írások:

 

Kiszivárgott az oligarchák terve: Íme, az EP-választások utáni felvidéki magyar “összefogás” receptje

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 24 olvasónak tetszik ez a cikk.