Nyitókép forrása: info.sk

 

A Most-Híd üdvözölné, ha a liberális pártok „megfelelő modellt” találnának, és a soron következő parlamenti választásokon közös listán indulnának – idézte a TASR hírügynökség Debnár Klárát, a vegyespárt szóvivőjét, aki az SaS ajánlatára reagált. Az SaS korábban azt a javaslatot tette, hogy a magyar érdekképviseletet felvállaló pártok induljanak közös listán, és felajánlották, hogy akár az SaS listáján kapjanak helyet.

 

Abban az esetben, ha a „liberális irányú” politikusok nem jutnának egyezségre, a Most-Híd más megoldást is elképzelhetőnek tartana.

 

„Olyat, amelyben a mi választási listánkon kapna helyet néhány feddhetetlen személyiség a liberális körökből, akiknek számít a régiók, a kisebbségek, a szabadság és igazságosság sorsa, és akik életvitelünkhöz és értékeinkhez közel állnak”

 

 hirdetes_300x300  

fejtette ki az SaS ajánlatára reagálva Ravasz Ábel, a párt alelnöke.

 

Az SaS azt szeretné, ha a magyar pártok egyezségre jutnának

 

Az MKP „pozitívan” viszonyul az SaS ajánlatához, de jelenleg a „közös magyar képviselet” kialakítása érdekében más magyar pártokkal tárgyal az együttműködésről.

 

„A tárgyalások jó irányba tartanak”

 

nyilatkozta a TASR-nek Fiala Ilona, a párt sajtótitkára.

 

A Simon Zsolt-féle, jóval 1 százalék alatt mért Magyar Fórum álláspontja szerint az ő jelöltjeik sem az SaS, sem más szlovák párt listáján nem fognak szerepelni.

 

„Nekünk az az elsődleges, hogy magyar szavazatokkal magyar képviseletet juttassunk a parlamentbe”

 

fogalmazott Simon Zsolt.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.