Szerdán hét elégedetlen és csalódott személy jelentette be egyszerre, hogy kilép az MKP helyi szervezetéből. Mindnyájan városszerte ismert személyek. A hírről az érintettek tájékoztatták a Körképet.

 

Elmondásuk szerint kilépésük oka, a párton belüli áldatlan helyzet, melyről többször figyelmeztették az MKP országos vezetését is. Eredménytelenül.

 

Kurucz József és Beck Károly, a kilépők nevében portálunknak elmondták, hogy a helyi szervezet klikkesedett elnöksége egyeduralmat tart fenn.

 

 hirdetes_300x300  

„Még véletlenül sem tolerálnak semmiféle más nézetet, más véleményt, mint amit ők alkottak. Ennek eredménye mutatkozik a helyi önkormányzatban való MKP-s képviselet folyamatos csökkenésében“

 

– fogalmaztak.

 

A kilépők biztosak abban, hogy példájukat több helyi szervezeti tag is követni fogja és még többen készülnek elhagyni az MKP hajóját. Erre legjobb bizonyíték szerintük, hogy az utolsó alapszervezeti ülésen mindössze 24 tag jelent meg a 80-ból.

 

Kurucz József (balról) és Beck Károly a kilépő tagok leveleivel. Kép: archív

 

A Körképen az elmúlt hónapokban többször beszámoltunk a Menyhárt József vezette MKP súlyos problémáiról. A kritikusok szerint a pártelnök alkalmatlan az MKP vezetésére. Menyhárt alatt a párt a közelmúltban kizárta soraiból a szintén gútai Samu Istvánt, aki az Országos Elnökség tagja volt.

 

Az MKP-nak most búcsút intő tagok szerint erre azért került sor, mert volt saját véleménye és az országos vezetés tehetetlensége segítségével a Gútán egyeduralmat fenntartó Viola Miklós helyi elnök ármánykodása mellett még a pártból is kizárták.

 

Az MKP sorra bukja el a választásokat. Az államfőválasztástól Menyhárt József elégtelen szlovák tudása miatt megfutamodott és visszalépett. Mindez csalódást keltett a választókban is, akik az EP-választásokon végül egyetlen MKP-s képviselőt sem juttattak ki Brüsszelbe.

 

Félő, hogy ha a Menyhárt vezette MKP saját túlélése érdekében oligarcha sugallatra összefog Bugár Bélával és a Most-Híddal, a választópolgárok a parlamenti választásokon is büntetni fognak.

 

A témával még foglalkozunk.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 22 olvasónak tetszik ez a cikk.