Nyitókép: mkp.sk

 

Felvidéki magyar választópolgárként kiábrándító látni, mit művelnek a belőlünk élő, az elmúlt évtizedekben sorra hiteltelenné vált pártvezetők azért, hogy túléljék a következő parlamenti választásokat.

 

Közös program sehol, ehelyett zárt ajtók mögötti titkos alkuk zajlanak, miközben a két tábor a szemük sarkából bizalmatlanul mustrálja egymást.

 

Bugár “k.rvát” csinálna a Menyhárt vezette MKP-ból?

 hirdetes_810x300  

 

Így is, úgy is buknak

 

Tudják, hogy külön-külön indulva a biztos politikai halál vár rájuk, így oligarcha gazdáik (Czucz és Világi) igényeinek megfelelően a legalább némi esélyt jelentő közös indulást tervezgetik.

 

De mégis hogyan? Ha valakik, ők ugyanis pontosan tudják, mit műveltek az elmúlt években, vajmi keveset téve választóikért. A pénzosztás ment, a fontoskodás szintén, eredmények viszont alig.

 

Így nem marad más hátra számukra, mint elhitetni a néppel, hogy az egyedüli megoldás az összefogás. Ami még igaz is lehetne, az viszont már szemenszedett pofátlanság, hogy mindezt személyi következmények levonása nélkül tervezik.

 

Oligarchák markában

 

Értsd, a leszerepelt, többség által utált Bugárral és a politikailag teljesen alkalmatlan, szlovákul sem beszélő Menyhárttal. Egyiküket Czucz István, a másikat Világi Oszkár irányítja. Mi pedig a szavazatainkkal segítsük őket?

 

Így működött ez az elmúlt évtizedekben, és szeretnék, ha ugyanez folytatódna.

 

Ehhez viszont a polgárok agymosására lenne szükség. Ezt a célt szolgálja (pontosan úgy, ahogy azt a Körképen leleplezett, kiszivárgott tervben kigondolták) a lakájmédia propagandája, és ennek érdekében készült a Fórum Intézet felmérése is.

 

Kiszivárgott az oligarchák terve: Íme, az EP-választások utáni felvidéki magyar “összefogás” receptje

 

A Fórum Intézet és a Focus más-mást mért

 

Azé a Fórum Intézeté, mely épp e két pártnak köszönhetően működhet, függetlennek tehát semmiképp sem nevezhető. Már csak amiatt sem, mert  működésük anyagi feltételeit a Most és főleg az MKP döntéshozói biztosítják már hosszú-hosszú évek óta Pozsonyból és Budapestről. A Fórum Intézet munkatársai pedig saját jövőjük érdekében mást sem tesznek az elmúlt hetekben, mint az összefogást sürgetik.

 

Ezt sugallja a szakmailag igencsak megkérdőjelezhető felmérésük is, miszerint ha a Most és az MKP együtt indulna, megugrana a választási részvétel a felvidéki magyarok körében, és akár a 8 százalék is elérhető.

 

Hogy az anyagilag függő helyzetben levő Fórum Intézet igencsak ritka mérései mennyire felelnek meg a szakmai elvárásoknak, arról épp a Csáky Pál vezette MKP tudna mesélni. A párt anno 2010-ben igencsak belefutott a Fórum Intézet felmérésének rendkívül pontatlan eredményeiből fakadó hamis győzelmi érzésbe. Hogy a valóság akkor végül mit mutatott, mindnyájan tudjuk. A Most legyőzte az MKP-t, és a felmérés eredményének ellenére bejutott a kormányba, az MKP pedig azóta is regionális szinten tengődik.

 

Csapda? Bugár biztosra menne

 

Nem is csoda, ha a közutálatnak örvendő Bugár csapdát sejtett a gyanús felmérés mögött, így csináltatott egy sajátot a Focussal. A Focus pedig ki is hozta a számokat.

 

 

Amik pont az ellenkezőjét mutatják, mint a Fórum Intézet. Nevezetesen, hogy a két párt, ha együtt indul, kevesebb százalékot szerez, mintha külön-külön indulna (ez természetesen nem azt jelenti, hogy külön indulva bármelyikük is megugraná az öt százalékot. Sokkal inkább azt, hogy mondjuk egy külön-külön indulás esetén mért 4 és egy 3 százalékos Most ill. MKP eredmény nem adná ki együtt a 7 százalékot sem.)

 

Focus-felmérés: A déli választók alig fele támogatná csak az összefogást. De kik pontosan, és milyen összefogást?

 

Itt tartunk tehát 2019 nyarán, alig fél évvel a parlamenti választások előtt. Minél durvább a választópolgárok manipulálása, minél inkább próbálják hülyére venni a felvidéki magyarságot, annál inkább erősödik bennük a meggyőződés, hogy Bugárral és Menyhárttal ez nem fog menni. Sem együtt, sem külön-külön.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 32 olvasónak tetszik ez a cikk.