Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Kočnert rossz embernek tartom, és tényleg arra kérem önöket, hogy ne kössenek össze Kočnerrel” – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Bugár Béla, akinek neve felmerült a Kocner-féle üzenetek leiratában, amelyek szerint a Maldív-szigeteken találkoztak, és a kormánykoalíció megmentéséről tárgyaltak.

 

„Nem ismerem őt, nem találkozgattam vele, mint egyes ellenzéki képviselők (…). Nem telefonáltam vele, nem írogattam vele. Semmi közöm hozzá. Igen, első és utolsó alkalommal találkoztunk a szabadságom alatt, mikor a feleségemmel a Maldív-szigeteken voltunk. A kirándulást magunk fizettük, be is tudom mutatni az erről szóló számlakivonatot“

 

magyarázta bizonyítványát a Most-Híd elnöke. A leiratok szerint ugyanis Kočner azt írta Zsuzsovának, hogy Bugárék útját Czucz István, a Most-Híd egyik oligarchája fizette. A gyanút azonban csak növeli, hogy Bugár és felesége a tavalyi belpolitikai válság kellős közepén mentek el kirándulni a Maldív-szigetekre.

 

 hirdetes_300x300  

„Meglepő, hogy ma azt tekintik igaznak, amit egy gyilkosság megrendelésével vádolt személy ír. Harminc éve vagyok a közéletben, nem volt és nincs mit rejtegetnem. De azért, mert ebben a koalícióban vagyok, már mindenkinek hisznek?”

 

mondta Bugár. Azzal védekezett, hogy Kočnerről már bebizonyosodott, hogy többször is hazudott.

 

„Végezetül szeretném elmondani, hogy ha Kočner kitalált története igaz volna, akkor az állítólagos ’hajlandóságom’ eredménye nem az lenne, hogy Kočner már tavaly júniustól börtönben ül, hogy a rendőrségben változás történt, új kormány van, és épp a rendőrségben bekövetkező változások teszik lehetővé, hogy információk szivárognak ki, bár néha feleslegesen akadályozzák a nyomozást”

 

fogalmazott.

 

Kočner Threema–üzenetei: Bugárral a Fico-kormány megmentéséről beszéltem a Maldív-szigeteken

 

Bugár a sajtótájékoztatón szokatlanul ideges volt és a szokottnál is arrogánsabban beszélt az újságírókkal. Öt kérdés után távozott a teremből.

 

A TA3 újságírója kérdésében felhívta a figyelmet, hogy maga Bugár adagolta a nyilvánosságnak korábban azokat az információkat, amelyekről most kiderült, hogy nem teljesen állják meg a helyüket.

 

„Elmentünk reggelizni a feleségemmel. Köszöntött, én visszaköszöntem, és mint ahogy más szlovákok, megkérdezte, mi a helyzet Szlovákiában. Erre én azt válaszoltam, hogy sajnos rosszak a helyzetek, valószínűleg korábban kell hazamennem. Pont. Ez volt az egész beszélgetésünk”

 

magyarázkodott Bugár, aki állítja, sem ez előtt, sem ez után nem találkozott többet Kočnerrel.

 

A Denník N kérdése érdekesebb volt, a riporter arra volt kíváncsi, hogy a Most-Híd más képviselőit megpróbálta-e megkeresni, befolyásolni Marián Kočner. Bugár erre azzal válaszolt, hogy nincs ilyen információja, valószínűsíti, hogy nem.

 

Bugár szerint Kočner nem befolyásolhatta a Most-Híd döntését a kormány tavalyi megmentése kapcsán, mert – mint állítja – a pártszervezet döntött ebben a kérdésben.

 

Az újságírók azt is firtatták, hogy miért vágott ennyire egybe, hogy a Kočnerrel zajló véletlen találkozó után a Most-Híd előhúzva a harmadik mondatot megmentette a koalíciót. Bugár szerint az illető újságíró spekulál.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.