Szeptember 1-jén, a szlovák alkotmány napján jelentik be hivatalosan is pártalapítási szándékukat a traktoros tüntetéseikről ismert szlovákiai gazdák. František Oravec, Patrik Magdoško, Jaroslav Jánoš és több kelet- és dél-szlovákiai gazda Máme toho dosť! Elegünk van! – névvel már jelezték pártalapítási szándékukat a szlovák belügyminisztériumnál.

 

 

Közösségi oldalukon tegnap közzétett bejegyzésük szerint országszerte szalmabálákból kirakott, úgynevezett ekobillboardokkal kívánják felhívni magukra a figyelmet.

 

 hirdetes_810x300  

 

„Fontos számunkra a környezetvédelem, ezért a mi óriásplakátjaink szalmabálákból készülnek. Használat után pedig megkapják az állatok. Ezzel is támogatjuk az állattartást”

 

– fogalmaznak a gazdák, akik egyúttal felhívást is megfogalmaztak:

 

„Szeretnénk felkérni minden gazdát, mezőgazdászt, akinek van lehetősége az út mellett felállítani ilyen szalmabillboardokat, hogy jelezzék nekünk. A ponyvákat biztosítjuk, elég, ha jelzik annak méretét. Mindenkire szükségünk lesz!“

 

– áll bejegyzésükben, melyben hangsúlyozzák, hogy mögöttük nem oligarchák állnak, így nincs pénzük a drága reklámkampányra sem.

 

 

Ugyanakkor közös fellépésre hívnak mindenkit, hogy kormányváltást érjenek el.

 

A gazdák terveiről és elképzeléseikről itt írtunk korábban.

 

Pártot alapítanak az elégedetlen szlovákiai gazdák

 

Körkép.sk

Képek: Máme toho dosť! Fb-oldala

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.