Ibolya
  • HUF: 345.90
  • USD: 1.19
  • 23 °C
  • 34 °C
politika

Az Összefogásnak nevezett nagy átverés

Nem mindegy, hogy az összefogás az MKP listáján valósul-e meg, vagy a Világi, Zászlós támogatta Összefogás listáján.

Nyitókép: Facebook

 

Az MKP-n belüli állapotokat jól illusztrálja, hogy józan, kritikus álláspontot nyilvánosan ma már csak saját véleményként lehet megfogalmazni.

 

Hirdetés(x)

A közrádió nemzetiségi műsorának szombati adása előtt ezt Csáky Pál többször is hangsúlyozta. Ezzel lényegében azt is elárulta, hogy véleménye magánvélemény. Kiforrott, átbeszélt, konszenzust tükröző hivatalos álláspont a párton belül NINCS.

 

Csáky: Az MKP listája adjon teret a magyar összefogásnak, vagy az MKP induljon szlovák koalícióban

 

Menyhárt már az MKP ellen tevékenykedik

 

Nem is lehet, hiszen a magyar párton belül ma már egyre láthatóbban két irányzat kezd kialakulni. Az egyik, Világi Oszkár, a leggazdagabb szlovákiai magyar által irányított személyek (Menyhárt József vezetésével) és a párt lakájmédiája (Ma7.sk, Felvidék.ma) által támogatva, akik lényegében az MKP érdekeivel ellenében tevékenykednek.

 

Hogy mi ez az érdek? A jobboldali, nemzeti alapon gondolkodó MKP-s tagok kiszorítása, az általuk képviselt vonal gyengítése és a választók átvezetése egy másik szubjektumba. Világi Oszkár ezt pontosan le is írta, amikor a Zászlós, Orosz, Mózes fémjelezte Összefogás zászlóbontása előtt megjelent cikkében úgy fogalmazott: “a párt nem válthatja le a választóit, de a választók leválthatják a pártot.”

 

Mi zajlik a felvidéki politikában? Mindenki megőrült? Dehogyis!

 

Ennek kísérlete zajlik az orrunk előtt, ez ellen emelte fel egyedüdiként a szavát most Csáky (és sajátos stílusában lényegében Berényi is). Értsd, a liberális, gazdasági alapon politizáló Most-Híddal való együttműködés megbukása után gyorsan létre kell hozni egy másik, hasonló politikai szubjektumot, majd felzabálni az MKP-t.

 

Nem mindegy, hogy összefogás vagy Összefogás

 

De miért baj, ha az MKP helyett egy pártok feletti magyar összefogásról beszélünk? Hogy a választópolgár is értse: Azért, mert nagyon nem mindegy, hogy ez az összefogás az MKP listáján valósul-e meg, vagy a Világi, Zászlós támogatta Összefogás listáján.

 

Amiért a felvidéki magyarság majd inkább otthon marad. Csodálkozunk?

 

Az összefogást hirdető Összefogás ugyanis valójában új pártot alapít. Amiről persze az aláírásokat gyűjtők nem beszélnek. A választópolgárok, gyakran MKP-szavazók, akik az egyébként helyes összefogást támogatva aláírják az íveiket, nem is tudatosítják, hogy valójában egy önmagát az MKP-val szemben meghatározó pártképződményt támogatnak. És hogy még érdekesebb legyen, a Világi által irányított Menyhárt József utasítására az MKP struktúráját, hálózatát is használják az aláírásgyűjtésnél.

 

Mózes Szabolcs (B1) és Orosz Őrs (B2) az Összefogás képviseletében. Kép: Facebook

 

Az egyszerű választópolgár számára nincs különösebb jelentősége, hogy a magyar összefogás az MKP, vagy az Összefogásnak nevezett új párt listáján valósul-e meg. Valójában azonban óriási a különbség. Akié ugyanis a párt, az dönt a választási listáról, a pénzekről, az állami bevételekről, a különböző pozíciók elosztásáról…

 

Hogyan lesz az Összefogásból változást hozó erő? Hát, így sehogy

Világi, Zászlós csapdája

 

Ezért hangsúlyoztuk, hogy az MKP-t a Világi, Zászlós által támogatott Összefogás kárára gyengítő párttagok (akarva vagy akaratlanul) az MKP-t gyengítik. Azt a pártot, mely Csáky szerint az összefogás otthonaként kellene, hogy szolgáljon.

 

Csakhogy van itt egy probléma.

 

Az MKP tagjai között még mindig sok a jobboldali, nemzeti alapon gondolkodó személy, akik zavarnák a korábban Most-Hídnak, ma már Összefogásnak nevezett bizniszt.

 

Testvérharc a magyarok között: Az MKP talán el sem indul a következő parlamenti választásokon

 

Összefogás és Összefogás között ugyanis szakadéknyi a különbség. Egy őszinte, elvek alapú magyar-magyar összefogás az MKP listáján még mindig a legnagyobb eséllyel rendelkezhet az öt százalékos parlamenti küszöb eléréséhez. Az Összefogás nevű új párt listája pedig egy csapda. Az oligarchák és nagyvállalkozók csapdája, akiknek szükségük van az MKP választóira, de már nincs szükségük az MKP-ból mindenkire. Csak azokra, akik értik, a biznisz alapú politizálást.

 

Ezért nincs szó programról, elvekről, értékrendről. Csak hatalomátmentés zajlik a korábban felhizlalt gazdasági lobbi irányítása alatt.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 22 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Csomós Elemér
2019. Sze. 09. 18:19

Ez így igaz, egyetértek vele: "Egy őszinte, elvek alapú magyar-magyar összefogás az MKP listáján még mindig a legnagyobb eséllyel rendelkezhet az öt százalékos parlamenti küszöb eléréséhez." - ez tökéletesen igaz, hisz egy új párt létrehozásához már késésben vagyunk, azt lekéstük. Ahhoz viszont, hogy az MKP listáján egy valódi összefogás alapján induljanak a felvidéki magyarok képviselői, az MKP-nak nyitottabbnak kell lennie más személyek iránt, és nem szabad ragaszkodnia a régi, már elhasználódott emberekhez, meg kell végre már érteni, hogy generációváltásra van szükség, minden téren..... Erőfölényből, mert ez az MKP, nekünk ennyi meg ennyi hely jár, nem lehet politizálni - összefogni, de egyenrangú felekként, megegyezés alapján.... Csak ez a járható út... Különben elbukunk....

Andor
2019. Sze. 09. 20:40

Az "oszd meg és uralkodj" bár a Magyar-ba jól bele lett égetve itt és most nem fog működni...

CSOMI
2019. Sze. 12. 11:19

Itt senki senkivel nem akar osztozkodni, csak Én és esetleg még a barátom......Mindenki csak a saját zsebére gondol....... Ezekre szavazni? Nem igen lesz értelme...No, meg minek is.... Legjobb otthon maradni, ha ezek még az önös érdekeiket sem tudják félre tenni....

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Király Zsolt

Király Zsolt, 42 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben és a Heti Válaszban is publikált.

Kövessen minket