Nyitókép forrása: körkép-kollázs/Aktuality.sk

 

Tomáš Drucker pártja, a Dobrá voľba (Jó választás) csak a Smer egyik oldalhajtása, ezért a SPOLU nem kíván vele együttműködni a választások után – jelentette ki Miroslav Beblavý, a SPOLU elnöke a TA3 V politike című vasárnapi vitaműsorában. Drucker erre reagálva nem cáfolta, de nem is erősítette meg, hogy a választások után támogatná-e a Smert.

 

Beblavý szerint csak akkor jöhet el Szlovákiában igazi kormányváltás, „fordulópont”, ha a Smer-SD,  SNS és az ĽSNS mellett azok a pártok sem jutnak hatalomra, amelyek az előbbiek struktúrájához tartoznak.

 

Ugyanakkor kijelentette, hogy elképzelhetőnek tartja az együttműködést a KDH-val (már van választások előtti megállapodásuk), az SaS-szel és az OĽaNO-val is.

 hirdetes_810x300  

 

Drucker szerint a pártok „megválogatása” az „extrémizmus melegágya”.

 

A kormány által elfogadott szociális csomagok kapcsán Beblavý elmondta, szerinte csak figyelemelterelésről van szó, hogy kevesebb érdeklődés irányuljon az elhanyagolt állapotban lévő egészségügyre és oktatásügyre. Úgy véli, hogy a szociális csomagokat minimum újra kellene értékelni és számolni. Drucker elismerte, hogy az ingyen ebéd programmal ő sem elégedett. Mint fogalmazott, „az ötlet nem volt rossz, de egyáltalán nem gazdaságos és legkevésbé sem ésszerű”.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!