Nyitókép forrása: tvnoviny.sk

 

A Smer-SD nem fog koalícióra lépni az ĽSNS-szel – állította vasárnap a közmédia 5 perc múlva 12 című politikai vitaműsorában Erik Tomáš (Smer) parlamenti képviselő, aki sokak szerint Robert Fico jobbkeze.

 

Tomáš ezzel reagált a legutóbb napvilágra került közvélemény-kutatásokra, amelyek szerint bár a Smer megnyerné a választásokat, de az ĽSNS nélkül nem tudna koalíciót alakítani.

 

Tomáš vitapartnere, Igor Matovič (OľaNO) szerint az ellenzék csak akkor tud győzni a jövőre esedékes választásokon, ha összefog. Megjegyezte, hogy a PS-SPOLU és a KDH egyelőre csak a regisztrált partnerségről egyezkedik.

 hirdetes_300x300  

 

Matovič kijelentette, hogy meghívta minden ellenzéki politikai párt képviselőjét, hogy tárgyaljanak, ők azonban elutasították a lehetőséget. Elismételte, hogy rá kéne cáfolni a Smer és a többi kormánypárt érveire, miszerint a jobboldali ellenzék eltörölné a már bevezetett szociális intézkedéseket. Ahogy szerinte nem szabadna programprioritássá tenni a regisztrált partnerséget és a melegek gyermek-örökbefogadási jogát sem.

 

Tomáš ismét adócsalással vádolta meg Matovičot, Matovič ezt tagadta (egy nyomdagépről van szó, amelyért állítólag az OľaNO elnöke korábban nem fizette be az áfát, Matovič azonban állítja, hogy az ügyletért 500 millió korona adót vezetett el az államnak).

 

Matovič az adócsalások kapcsán kiemelte, hogy évente 2,3 milliárd euró áfa marad befizetetlen az államnak az adócsalók részéről.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!