Nyitókép forrása: youtube.com/reprofotó

 

Folytatódik  liberális SaS vesszőfutása. Richard Sulík pártelnök hétfőn nyilvánosságra hozta saját javaslatát pártja választási listájára. Olyan nevek szerepelnek rajta, mint Lucia Nicholsonová (jelenleg EP-képviselő), Václav Mika, a közmédia korábbi igazgatója és Juraj Droba, Pozsony megye megyeelnöke.

 

Az SaS nincs könnyű helyzetben. A pártot belső viszály feszíti szét, nemrég az SaS-en belül Ľubomír Galko alelnök vezetésével külön „demokratikus platform” alakult. Mindeközben az egykor ellenzéki vezérpártnak tartott SaS 6-7 százalék közötti eredményt ér el a felméréseken.

 

Ami szembetűnő, hogy a rebellis platformot megalakító, egyébként húzónévnek számító SaS-esek nem kaptak helyet a választási listán. Hiányzik róla Ľubomír Galko, Jozef Rajtár és Natália Blahová is. Sulík még szeretné saját oldalára állítani Jana Kiššovát, ezért a lista harmadik helyét üresen hagyta számára.

 hirdetes_810x300  

 

Sulík 15 ember nevét sorolta fel mai sajtótájékoztatóján. Ők azok, akik élvezik bizalmát. Köztük van Ondrej Dostál és Peter Osuský illetve Anna Zemanová.

 

A Pozsony megyei elnök, Juraj Droba a 11. helyet kapta meg (ő egyébként 2013-ig az SaS tagja volt, majd kilépett, de azóta többször szerepelt az SaS választási listáin).

 

Václav Mika, aki az SNS miatt volt kénytelen korábban távozni a közmédia éléről, a tizedik helyen szerepelhetne a listán – Sulík elképzelése szerint.

 

Martin Klus –, aki júliusban azzal borzolta a kedélyeket, hogy egy facebook-bejegyzésben kijelentette, „a Krím ukrán, ahogy a Csallóköz is szlovák” – a kilencedik helyet kapta meg.

 

Az ötödik helyen Alojz Baránik (szakterülete az igazságügy), a negyediken Branislav Gröhling (ő az oktatásügyért felelne, megjegyezzük, nem tartja ördögtől valónak az iskolák emeltszintű normatív támogatásának megvonását). A második helyen a párt jelenlegi EP-képviselője, Lucia Nicholsonová lehet, aki már jelezte, hogy lemond az EP-mandátumáról, „ha több preferencia-szavazatot kap, mint az EP-választásokon”.

 

A listavezetői helyre Richard Sulík pártelnök saját magát jelölte.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!