Nyitókép forrása: tvnoviny.sk

 

Štefan Harabin legfelsőbb bíró kedden bejelentette, hogy pártot alapít Vlasť (Haza) néven.

 

„Mint negyven éves gyakorlattal rendelkező bíró mindennap látom mi történik, de még sosem öltött olyan méreteket ez az egész, mint most. Fico, Kiska, Beblavý, Truban, Bugár, Danko és a politikai kasztrendszer többi tagja ellopták hazánkat csupán pénztárcájuk gazdagítása céljából”

 

indokolta pártalapítási szándékát. Állítása szerint „kötelességének érzi beszállni” a változásért folyó versenybe.

 

 hirdetes_810x300  

„Az elnökválasztáson 320 ezer polgár bizalmát kaptam meg, és ez a bizalom kötelez. Ezért megmérettetem magam a nehéz versenyben, mint a Haza párt listavezetője”

 

jelentette ki.

 

Sok információ a pártról nem derült ki, hosszú monológja után Harabin megkérdezte, hogy a TA3 felveszi-e a sajtótájékoztatóját, mert ha igen, akkor van hely a kérdésekre. A nemleges válasz után azonban elköszönt és szó nélkül távozott a teremből. Így az sem derült ki, hogy politikai pályája miatt lemond-e a bírói posztról.

 

A nemrég elfogadott, Lex Harabinként emlegetett törvény elvileg a bírói tevékenység felfüggesztésével sújtja azt a bírót, aki politikai pályára lép. Ám a jogszabály úgy fogalmaz, hogy csak az nem lehet bíró, aki hivatalosan szerepel a jelöltlistán. A listák lezárásának határideje azonban december 1-je – amennyiben Andrej Danko házelnök tényleg február 29-re írja a parlamenti választásokat. Elvileg tehát november végéig Harabin nyugodtan tevékenykedhet bíróként, holott politikai ambícióit már most felvállalta.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.