Nyitókép forrása: facebook.com/reprofotó

 

Az Összefogás pénteken tárgyalóasztalhoz ült a Most-Híddal. Mózes Szabolcs az Összefogás mozgalom előkészítő bizottságának a megbízottja felajánlotta Bugár Béláéknak, hogy a vegyespárt képviselői induljanak az Összefogás listáján, amely választási pártként nyújtana keretet az együttműködéshez.

 

Mózes a sajtótájékoztatón azt is kijelentette, hogy a „megosztó személyiségeknek át kell gondolniuk a saját szerepvállalásukat”. Hozzátette, Bugár Bélának is komoly személyes döntést kell hoznia ebben az ügyben, „amelyre augusztusban ő már hajlandóságot is mutatott”. Mózes vélhetően ezzel arra utalt, mikor a Most-Híd és az MKP tárgyalásainak vége felé Bugár Béla felajánlotta, hogy nem indul a két párt közös listáján, ha az MKP jelenlegi és korábbi elnökei sem indulnak.

 

Magyarul: Mózesék valószínűleg nem kínálnának helyet az Összefogás listáján Bugárnak. (Megjegyezzük, a jelenleg rendkívül képlékeny politikai helyzetben erre nincs semmilyen garancia).

 

 hirdetes_300x300  

Mózes azt is kijelentette, hogy az Összefogás nem kíván más párt listáján indulni, így jelenleg ez azt is jelenti, hogy az MKP listáján való szereplést elvetették.

 

Bugár Béla szerint a „parlamentbe jutás csak eszköz”, ők programot akarnak látni az Összefogástól.

 

„Úgy nem lehet összefogást építeni, hogy megszabjuk, hogy egyik vagy másik párt politikusai nem vehetnek részt az Összefogásban, nem kapnak helyet a listán”

 

Bugár azt is kijelentette, hogy a tárgyalások egyik feltétele, hogy személyi garanciát kér arra vonatkozóan, hogy az Összefogás nem függ külföldi kormányoktól, nem lesz „a Fidesz meghosszabbított keze”.

 

Bugár arra tett ígéretet, hogy az Összefogásról kapott ajánlatról tájékoztatni fogja a vegyespárt országos elnökségét, amely majd döntést hoz a hogyan továbbról.

 

Mózes Bugárra reagálva elmondta, hogy ők már biztosították a Most-Híd elnökét arról, hogy szó sincs külföldi kormány befolyásáról. Azt is kijelentette, hogy nincs szó káderezésre, „de gesztust kell tenni a szlovákiai magyar választók felé”.

 

„Természetes, hogy idővel a szlovákiai magyar politikusok is elhasználódnak, és biztos vagyok benne, hogy a Híd nem abból a kettő-három politikusból áll, akiket mi megneveztünk”

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 11 olvasónak tetszik ez a cikk.