Nyitókép forrása: ta3.com

 

Az SNS-nek beszélni kell a Smerrel arról, hogy milyen irányba változik politikája és ki valójában a párt vezetője – jelentette ki Andrej Danko SNS-es pártelnök a TA3 hírtelevízió V politike (A politikában) című politikai műsorában.

 

Hozzátette, hogy rá akar kérdezni a Smernél a koalíciós szerződés érvényességére is, mert „a Smernek tudatosítania kell, hogy vannak koalíciós partnerei is”.

 

Az SNS elnöke ezt arra reagálva említette meg, hogy a héten a Smer átvitte a kormányon a minimálbér-emelés javaslatát. Az SNS azt kifogásolta, hogy nem konszenzussal fogadták el a kabinetben a javaslatot, hanem többséggel. A minimálbéremelést nem szavazta meg az SNS három minisztere és Gál Gábor igazságügyi miniszter sem.

 hirdetes_300x300  

 

Danko emlékeztetett, hogy korábban az volt a koalíció gyakorlata, hogy ha egy javaslattal szemben az egyik kormánypárt kifogásokat támasztott, azt a javaslatot nem terjesztették a kormány elé.

 

Danko szerint a Smernek tudatosítania kell, hogy van két másik koalíciós partnere is. Azt is meg akarja kérdezni a Smer vezetőségétől a legközelebbi Koalíciós Tanácson, hogy ki is áll valójában a párt élén.

 

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy Peter Pellegrini (Smer) kormányfővel és Robert ÍFico pártelnökkkel is korrekt a kapcsolata. Az előbbi egyébként a Smer választási listavezetője lesz a 2020-as választásokon.

 

Az SNS elnöke kijelentette, hogy ha Fico a párt vezetője, akkor vele fog tárgyalni, ha Pellegrini, akkor vele.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!