Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

A szlovákiai lakosság többségét „nyugtalanítják” a Marian Kočnerrel kapcsolatosan napvilágra került, több politikai szereplőt is közvetlenül érintő Threema-üzenetek – derült ki a Focus ügynökség legfrissebb felmérésből, amit a Markíza televízió Na telo (Testre szabott kérdések) politikai műsorában mutattak be.

 

A felmérés arra kereste a választ, hogy mennyire veszik komolyan és mennyire tartják hitelesnek az emberek a sajtóban leközölt Threema-üzenetekkel kapcsolatos információkat.

 

Országos szinten a megkérdezettek 50,6 százalékát egyértelműen „nyugtalanítja” vagy „inkább nyugtalanítja” a botrány. 22 százalékuk nem ad hitelt ezeknek az információknak, 23 százalékuk pedig nem is találkozott vagy foglalkozott a témával.

 hirdetes_810x300  

 

Több párt választói bázisán belül is megvizsgálták ezt a kérdést. Kiderült, hogy a smeres választóknak mindössze 33,5 százalékát aggasztják a Kočner-üzenetek, míg 38,7 százalékuk egyáltalán vagy „inkább” nem ad nekik hitelt. A smeres választók 22,8 százaléka nem foglalkozott a témával.

 

A mások végletet a PS-SPOLU pártkoalíció választói képviselik. 75,6 százalékukat aggodalommal töltik el a sajtóban megjelent Threema-kommunikációs információk, és csak 11,8 százalékuk nem hisz ezeknek. Még a tíz százalékot sem éri el azoknak az aránya, akiket ne foglalkoztatott volna a téma.

 

A Za ľudí választói közül 84,7 százalék nyugtalan a napvilágra került információkat látva.

 

Az ĽSNS választói közül a Kočner-üzenetek (és azok jelentése a szlovák politikai életre vonatkozóan) miatt 49,9 százalék nyugtalan, 28,7 százalék nem hisz a sajtóban lehozott információknak, 20,3 százalékuk nem találkozott a témával.

 

A Smerrel koalícióban kormányzó Most-Híd választóinak 41,8 százaléka nyugtalankodva tekint az ügyre, 22,7 százaléka nem ad hitelt az leközölt üzeneteknek, 35,5 százalék pedig azt válaszolta, hogy nem foglalkozott/találkozott a témával.

 

Az SaS választóinak 79,6 százalék nyugtalan, 10,4 százalék nem hisz az üzenetek hitelességében, és csak 10 százalék nem követte ezt a témát.

 


Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!